TUTA FORCA: Ne propustite drugi šibenski triatlon u nedjelju 31. kolovoza

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Društvo sportske rekreacije “Sport za sve – 08 Forca Šibenik” organizira drugi šibenski gradski triatlon pod nazivom “Tutaforca”, koji će se održati u nedjelju, 31. kolovoza.

– Na triatlon su dobrodošli i amateri i profesionalci, i djeca i odrasli, i muškarci i žene – ama baš svi zaljubljenici u zdravi, sportski život i ove tri atraktivne discipline- poručuju organizatori, Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve-08 Forca  Šibenik’.

Utrka počinje plivačkom etapom na šibenskoj rivi u 17 sati, odnosno skokom sa mula Krke. Natjecatelji će plivati dionicu dugu 920 metara – od mula Krke prema Veslačkom klubu Krka, s izlaskom na ponton VK Krka.

triatlon 3

Sljedeća je na redu biciklistička etapa, duga 15 kilometara. Bicikli će biti spremni kod zgrade VK Vala, a preuzimanjem bicikla kreće etapa duž cijele rive, zatim Obalom hrvatske mornarice kroz tunel, na takozvanu Tehnološku cestu, odnosno Vukovarsku, do križanja gdje se desno kraj Vinarije ide kroz Mandalinu na rotor. Skretanjem udesno nastavlja se cestom Palih Rodoljuba sve do skretanja ulijevo za Podsolarsko, gdje se odmah hvata prvo skretanje udesno i ide se cestom uz resort Solaris sve do križanja gdje se ulijevo skreće za Zablaće. Prolaskom kroz mjesto na rotoru nastavljamo ravno za jezera Mala i Velika Solina, gdje se izlaskom na raskrižje priključujemo ulijevo na glavnu cestu i vraćamo u grad istim putem kako smo i došli, uz napomenu da pratimo redovan režim cestovnog prometa te dolazimo preko autobusnog kolodvora, prateći cestu s desne strane. Prolazimo kraj Glazbene škole, vraćajući se na početak rive, gdje se ostavljaju bicikli i kreće treća etapa.

triatlon 4

Trkačka etapa, duga tri kilometra, a koja starta kod trafike na početku rive, bit će označena smjernicama u dužini od 2/3 kilometra i to u cijelosti u staroj gradskoj jezgri, a završava prolaskom kroz cilj ispred caffe bara ‘S Naomi’ u Docu. Sama trkačka etapa je najatraktivniji dio natjecanja, no više o njoj organizatori će kazati na press konferenciji o kojoj ćete biti obaviješteni na vrijeme.

Predviđeno vrijeme trajanja triatlona je između 45 i 120 minuta. Predviđene su nagrade za  tri prva mjesta, a nastojat ćemo i na cilju osigurati dodatan event prilikom završetka natjecanja uz veselog DJ Mirabela.

triatlon 1

 Kako se prijaviti?

Okupljanje pred natjecanje započet će u 16 sati ispred caffe bara ‘S Naomi’ u Docu, gdje će se vršiti prijave za sudjelovanje i davati potrebne informacije.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po sudioniku koji odrađuje cijeli triatlon, a 150 kuna za tročlanu ekipu. Najjednostavniji način uplate startnine je na račun društva preko Ibana HR8324110061120008220 ili pri samoj prijavi na dan utrke, gdje će organizator u njegovo ime uplatiti novac na račun. Treba nam vaše ime, prezime i naziv ekipe, vaše godište te veličina i boja majice, koje će biti dostupne na startu po cijeni od 70 kuna.

triatlon 2

 

Važna napomena za sudionike:

Svaki natjecatelj može sudjelovati u triatlonu na dva načina – pojedinačno (sam odradi cijeli triatlon) ili ekipno (dionice kroz štafetu). Svaki sudionik, bilo u pojedinačnom ili ekipnom sudjelovanju, trebao bi imati još najmanje jednog pomagača (ukoliko postoji interes za samo plivaču etapu jer je to dionica za povijest, a organizator će to omogućiti.

Svaki sudionik biciklističke  etape će morati nositi reflektirajući prsluk radi njegove sigurnosti i lakšeg prepoznavanja kao sudionika te će dobiti svoj natjecateljski broj radi lakše identifikacije.

Sve ostale informacije, pitanja  i prijave vezane za triatlon možete dobiti na adresi forca08@hotmail.com i na Facebook stranici društva, te na brojeve mobitela 095 863 4495, 091 493 1234 ili 098 135 4585.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.