Tomić vapi za pojačanjima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U ponedjeljak je na Šubićevcu obavljena prozivka i prvi trening za novu, nakon dugo godina, drugoligašku sezonu. Treneru Goranu Tomiću na raspolaganje se (za sada) stavilo 26 igrača. Uz tri vratara, Hrvoja Slavice, Ivana Živkovića i Jakova Jelića, od prošlosezonskog kadra tu su još Zvonimir Blaić, Toni Španja, Marko Anić, Roko Mišlov, Marko Bašić, Stevica Dujaković, Miro Slavica , zatim juniori  Ante Živković, Grgo Živković, Leon Lekaj, Robert Pecollaj, Luka Fuštin, Vice Kendeš i Ivica Zelić ,  a pridodani su i novi-stari igrači  Krešimir Slugan (bivši junior Šibenika, nastupao za Zagoru iz  Unešića),  Dragan Vuković, Mario Marina, Mate Pekas i Šime Deur (svi iz lozovačke Krke),  Josip Juričev  (igrao u Hrvatskom dragovoljcu),  Mihovil Reljica Kostić  ( Rudeš), Filip Volpi-Kobal (igrao za Dalmatinac iz Crnog i Raštane),  te Jan Knežević (došao iz  Njemačke).

Spomenuti kadar, međutim, neće biti dostatan ako Šibenik želi igrati ozbiljniju ulogu u drugoj ligi. To je jasno dao do znanja Goran Tomić. Dapače, trener Šibenčana drži kako će Narančasti bez pravih pojačanja imati problema izboriti ostanak u ligi. Iz koje, kako sada stvari stoje, ispada čak sedam klubova.

– Nadam se kako će nam Uprava u sljedećim danima uspjeti osigurati pet, šest pojačanja jer, iskreno, ova ekipa teško može izboriti ostanak, mlada je, neiskusna i mogla bi ‘izgorjeti’ u zahtjevnom natjecanju kao što je druga liga. Dakle, govorim o pravim pojačanjima, o iskusnim, karakternim igračima koji će donijeti razliku na terenu. Nema smisla opet posezati za niželigaškim igračima iz šibenskog bazena, to smo već iscrpili – bio je jasan Tomić.

Hoće li uprava šibenskog drugoligaša uspjeti udovoljiti Tomićevim željama ovisiti će prije svega o raspletu trakavice s Hajdukom. Uplate li napokon odštetu za Rukavinu na Šubeićevcu će se lakše disati. Unatoč nesnosnim vrućinama.


Pratite nas i na društvenim mrežama: