TOČKA NA ‘i’ IZ ZAGREBA: Šibenik dobiva Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Senat Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj redovitoj sjednici održanoj 28. listopada 2014, donio je Odluku o ustroju i izvedbi dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu.

-Danas smo dobili i konačnu, službenu, potvrdu o pokretanju studija i što reći nego da sam presretan. Uvijek napominjem, pa tako i ovom prigodom, kako je razvoj visokog školstva preduvjet cjelokupnog razvoja svake sredine. Mladi ljudi, obrazovanje, znanost, to je ono u što treba ulagati – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku traje tri godine, odnosno šest semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni/a pvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) injženjer/inženjerka energetkih tehnologija,  stoji u Odluci koju potpisuje rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras.

senat_sveuciliste x

Nositelj studija je Sveučilište u Zagrebu, odnosno Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.