Stanka u Saboru zbog TLM-a, Petar Baranović poručio: Cirkusu u ovoj zemlji treba doći kraj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Saborski su zastupnici jutrošnje zasjedanje započeli stankom. Nju je zatražio reformist Petar Baranović i to zbog situacije u šibenskom TLM-u, čiji su radnici početkom tjedna izašli na ulice zbog teške situacije u ovom poduzeću

Trenutno je pod upitnikom sudbina 500 radnika TLM-a i Hotela Primošten, upozorio je jutros Baranović.

‘Svjedoci smo onoga što se događa s TLM-om, a on nakon privatizacije bilježi najteže trenutke. Upitno je je li u privatizaciji izvršeno sve od strane kupca i je li sve po pravnoj reguli. Moramo istjerati stvari na čistac. Kao legalist, poslao sam pisani zahtjev za presliku ugovora o privatizaciji TLM-a te neke druge ugovore o privatizaciji, a nisam ih dobio, kao što ih vjerojatno i drugi nisu dobili. To je nedopustivo. Cirkusu u ovoj zemlji treba doći kraj. Građani moraju znati, računi moraju biti čisti’, kazao je Baranović.
baranovicDa stvari nisu dovedene do kraja, kaže Baranović, pokazuje i HTP Primošten.’Hoteli Primošten trebali su biti dovedeni u funkciju, a oni su u draču. U njima se liježu šišmiši i sezonski lastavice’, kazao je Baranović i zatražio da mu Vlada kaže je li ispunjeno sve iz ugovora o privatizaciji TLM-a i Hotela Primošten.

Zbog situacije u šibenskom TLM-u početkom tjedna na ulice su izašli i njegovi radnici. Tražili su da im se kaže koja je budućnost prešaonice i što je s ulaganjima koja su bila obećana kad je tvrtku najprije privatizirao konzorcij hrvatskih poduzeća, a potom preuzeo privatni vlasnik iz Austrije.

No čini se da je država ipak odlučila poduzeti nešto. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, CERP je kao pravni sljednik AUDIO-a pokrenuo proceduru u kojoj će se ispitati jesu li obveze preuzete privatizacijskim ugovorom privatni vlasnici i izvršili.

Ono što državu zanima tiče se programa restrukturiranja i nastavka poslovanja na istoj lokaciji. Provjeravat će se jesu li vlasnici napravili programe restrukturiranja koji su održivi, a ključne su dvije tvornice (valjani i prešani proizvodi) te jamče li programi nastavak njihova poslovanja.

IZVOR: Tportal.hr

Pratite nas i na društvenim mrežama: