Špiri Guberini nagrada za životno djelo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenčanin Špiro Guberina dobitnik je ovogodišnje nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU), objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare uz nominacije za nagrade hrvatskog glumišta koje se tradicionalno dodjeljuju 24. studenog. Istaknuti hrvatski glumac ovu će nagradu primiti zajedno s operetnom primadonom Nevenkom Petković Sobjeslavski.

Špiro Guberina po koječemu je osebujan, ‘glasa koji poskakuje i brekće, lica naglašena mimikom što na čudesan način spaja komično i tragično, s tijelom koje kao da se srami svoje snage, pomalo povijeno u ramenima kao da nosi teret, ali s rukama koje se otvaraju djeci i nogama koje čaplinovskom gipkošću hrle u susret publici, uvijek prisutan, svijetleći iz prikrajka, jasan i čist, ali korak iza prvih reflektora’, stoji u obrazloženju nagrade glumcu prisutnom na kazališnoj sceni proteklih šezdeset godina. 

Čestitamo našem šjor Špiri!

IZVOR: Tportal.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.