‘Solaris’ otvara Filmske večeri srijedom u knjižnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ s početkom školske godine ne samo da se vratila cjelodnevnom radnom vremenu, već s početkom listopada počinju i Filmske večeri srijedom pod direkcijom Nikice Šupe.

Filmski program u knjižnici počinje već sutra, 1. Listopada, a otvara ga redatelj Andrej Tarkovski s naslovom ‘Solaris’. Filmovi će se prikazivati u multimedijalnoj dvorani knjižnice, s početkom u 20 sati, uz slobodan ulaz.

OSLUŠKIVANJE PUBLIKE

– Koncepcija ostaje ista, dakle, prikazujemo filmske večeri autorskog pečata, odnosno one koji su na neki način bitni za smjer kretanja razvoja filmske umjetnosti. Također, nastavljamo i s gostovanjima osoba iz javnog života koji su poznavatelji filma ili rade u umjetničkoj profesiji te imaju osobit pogled na film. Takvi gosti, poput prošlogodišnjih Oriane Kunčić, casting direktorice i glumice, te Ivice Poljička, predsjednika Gradskoj vijeća grada Šibenika i Tomislava Dugandžića, video umjetnika, pravo su osvježenje filmskih večeri na koje je šibenska publika sjajno odgovorila, te u istom tonu i nastavljamo – obavještava nas Šupe.

filmske-veceri

Osim toga, velike su šanse da će se nastaviti i suradnja Hrvatsko –turskom udrugom prijateljstva. Naime, treću godinu zaredom mogao bi se nastaviti i program Večeri turskog filma koji je dio kulturne manifestacije Mjesec turske kulture u Šibeniku nastale u suradnji s Muzejom grada Šibenika, a koji osim filmskog programa u knjižnici, uključuje izložbe i predavanja.

– Iznimna zahvalnost Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ mora se uputiti vjernoj publici koja i dalje podupire naše skromne napore, te svake srijede,u 20 sati, pohodi filmske večeri čime pokazuje da se svjetlo filmske kulture u Šibeniku nije ugasilo – poruka je za kraj.

PROGRAM ZA LISTOPAD

Svojevrsno malo gradsko kino s filmskim repertoarom od jednom tjedno u mjesecu lipnju, osim spomenutog ‘Solarisa’ Andreja Tarkovskog, prikazat će i ove naslove:

15. listopada – Tri Boje, Crveno, redatelj Krzysztof Kieslowski (1994. god., 99 min)

22. listopada – Strah i čežnja, redatelj Stanley Kubrick (1953. god., 62 min)

29. listopada – Otok doktora Moreaua, redatelj Don Taylor (1977. god., 99 min)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.