Sjedište Nacionalne parkovne agencije u Šibeniku ili Gospiću?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Lobiranje gdje će se nalaziti sjedište Nacionalne parkovne agencije u sklopu najavljene decentralizacije Hrvatske već je počelo. Ili bi barem trebalo početi ukoliko želimo da središte iste bude u Krešimirovu gradu, smatraju vijećnici šibensko-kninske Županijske skupštine. Podsjetimo, taj je prijedlog na konferenciji za novinare iznijela politička platforma Loza na čelu s Ivicom Ledenkom, a župan šibensko-kninski Goran Pauk ih u načelu podržao prigodom otvorenja pješačke staze u NP Krka kojom prilikom je sudjelovala i ministrica zaštite okoliša Mirela Holy.

ŠTO ĆE AGENCIJA RADITI?

– Nitko mi nije pojasnio što bi Nacionalna parkovna agencija radila, taj mi je pojam još uvijek nepoznat. Ako država inzistira u redu, a ja mislim da mi imamo ljudski i prirodni potencijal da sjedište agencije bude u Šibensko-kninskoj županiji – kazao je danas za govornicom Skupštine Goran Pauk. Dva nacionalna parka Krka i Kornati, dva spomenika prirode, sedam značajnih krajobraza, više od 100 lokaliteta u Ekološkoj mreži, samo su neki od razloga zbog kojih bi se agencija trebala ‘usidriti’ baš na ovim prostorima.

LIČANI IMAJU TRI NACIONALNA PARKA

No, župan je danas otkrio kako Šibensko-kninska županija nije jedina ‘bacila oko’ na takav plan, to je učinila i Ličko- senjska županija. Argumenti Ličana su čak tri nacionalna parka, Plitvička jezera, Gornji Velebit i Risnjak, park prirode…

– Trebali bi izraditi elaborat kako bi i protokolarno predložili naš zahtjev – kazao je Ledenko dodavši kako je bivši šibenski gradonačelnik Ante Šupuk u razgovoru s tadašnjim premijerom Zlatkom Matešom dogovorio da Šibenik bude centar hrvatskih nacionalnih parkova.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.