ŠIBENSKO LJETNO KINO: Od američkih zvijezda, europskih komedija do hrvatske filmografije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ljetno kino pod zvijezdama ispred Osnovne škole Faust Vrančić starta 23.lipnja. Filmovi će se prikazivati do 25. srpnja, a ukupno će Šibenčani imati priliku pogledati 25 filmova. Ovogodišnje Ljetno kino organiziraju Grad Šibenik i Ivica Jurjev, a program je koncipiran u tri djela. U prvih nekoliko dana prikazat će se hollywoodski filmovi, a Šibenčani će imati priliku premijerno pogledati film ‘Cef’ sa Scarlett Johansson i Robertom Downy Jr. Nakon toga uslijedit će produkcije europskih filmova, mahom komedija, koji stižu iz francuske, talijanske, danske i rumunjske kinomatografije. Organizator Ivica Jurjev stavlja posebni naglasak na nagrađivanu talijansko-francusku dramu ‘Shun Li i Pjesnik’ koja će biti prikazana 11. lipnja, a u kojoj jednu od glavnih uloga tumači Rade Šerbedžija. ‘Shun Li i Pjesnik’, poetična filmska priča o nemogućoj ljubavi između dvoje usamljenih imigranata digla je na noge publiku Venecijanskog filmskog festivala 2011. godine i osvojila čak tri nagrade.

ljetno kino2

Posljednji dani šibenskog kina na otvorenom rezervirani su za hrvatske filmove. Od ‘Visoke modne napetosti’, ‘Simona čudotvorca’, ‘Šuti’ do hrvatskog trilera ‘Nije sve u lovi’. Šibenska publika zadnja tri dana Ljetnog kina gledat će tri kratkometražna filma redateljice Hane Jušić. Hana je rođena Šibenčanka, a više je puta proglašavana najvećom nadom hrvatskog filma.

Valja svakako spomenuti kako je ulaz na sve filmske projekcije besplatan, filmovi se neće prikazivati tijekom vikenda kao niti 17. i 18. srpnja kada se na istoj lokaciji održava Off festival.

Svi filmovi počinju u 21.15 sati

program ljetnog kina1

program ljetnog kina 2

program ljetnog kina3


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.