Šibensko kolo i orkestar Oružanih snaga RH izvode ‘Carminu Buranu’ na tvrđavi sv. Mihovila!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ove godine Šibensko kolo slavi 115. obljetnicu postojanja. Tijekom cijele godine ‘kolaši’ pripremaju niz aktivnosti, no financijsku konstrukciju još nisu zaključili pa s čitavim programom još ne žele u javnost. Ipak, već sada se zna kako će Šibensko kolo svom gradu, ali i svim zaljubljenicima u glazbu ovog ljeta pripremiti pravi spektakl.

Naime, ukoliko se završe radovi na uređenju pozornice na tvrđavi sv. Mihovila, upravo će tamo Šibensko kolo zajedno s puhačkim orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske izvesti ‘Carminu Buranu’. Kako nam je potvrdio voditelj Šibenskog kola Krešimir Grubić, spektakl će se održati 15. lipnja, no ako radovi na tvrđavi sv. Mihovila ne budu gotovi, koncert će se prebaciti na ljetnu pozornicu ispred katedrale sv. Jakova.

-Tijekom godine povodom 115. obljetnice postojanja pripremit ćemo brojne aktivnosti, ali izvođenje ‘Carmine Burane’ svakako će biti središnje događanje naše proslave.  ‘Carmina Burana’ je nešto najsloženije što je Kolo dosad izvodilo, vježbe traju već mjesecima, a slobodno vam mogu kazati da nije maestra Vladana  Vuletina ne bismo to mogli odraditi – kazao nam je Grubić.  A kako je došlo do suradnje Šibenskog kola i orkestra OSRH-a?

-Oni su se nama obratili, što nam je bila velika čast. Pretpostavljamo kako su nas negdje čuli, možda na prošlogodišnjem koncertu Kola i Šibenske narodne glazbe – kaže nam Grubić.

Podsjetimo, kako je pjevačko društvo Šibensko kolo osnovano 1899. godine te je jedno od najstarijih kulturno umjetničkih društava u Hrvatskoj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: