Šibenski treneri složni: Šifo zaslužuje biti u prvih 11

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra ujutro poletjet će za Brazil. U dragocjenom, ‘vatrenom teretu’ bit će i Gordon Schildenfeld, šibenski stoper koji bi trebao igrati veliku ulogu u momčadi Nike Kovača. Dapače, da se pita trojicu šibenskih trenera, Milu Petkovića, Sinišu Petrovića i Ivu Šupu, Šifo bi imao mjesta u prvih jedanaest na otvaranju protiv Brazila, ali i u utakmicama protiv Kameruna i Meksika.

– Šifo je sigurno zaslužio biti u prvih 11. Iza njega je odlična sezona u Panathinaikosu, na zadnjem Euru je odigrao odlično u paru sa Šimunićem i ne sumnjam kako će i u Brazilu dokazati svoju vrijednost – kazao je Petković, trener HNK Šibenik. nogomet nk sibenik imotski5

Njegov kolega Siniša Petrović, osnivač i trener u Školi nogometa Joso Bego, vlasnik Uefine Pro licence, slično razmišlja.

– I Šifo i Ćorluka i Lovren vrhunski su stoperi, pa vjerujem kako će ih izbornik koristiti ravnomjerno, ovisno o suparniku i taktičkim zamislima – ističe Petrović.

Ivo Šupe, trener u omladinskom pogonu kluba sa Šubićevca, uopće ne sumnja da je Schildenfeld sposoban ‘hrvati’ se s Neymarom, Hulkom i Fredom.

– Šifo je izrastao u vrhunskog stopera, dokazao je to i klubovima i u dosadašnjim nastupima za reprezentaciju. Kad god bi igrao, posao u obrani odradio je odlično. Možda je Lovren u maloj prednosti jer igra u jačoj ligi, ali osobno bih ga volio vidjeti u prvih 11 – kazao je Šupe.

ivo-supe

Što je još kazao šibenski trenerski trojac o izgledima ‘vatrenih’ na Svjetskom prvenstvu, koga vide u veznom redu, koga na lijevom beku, tko je opasniji – Kamerun ili Meksiko, te koga vide najvećim favoritom za naslov, pročitajte u novom broju Šibenskog tjednika koji izlazi u srijedu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: