Šibenske predstavnice na otvorenju festivala Dani domovinskog rata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U zagrebačkom kinu Tuškanac danas započinje filmski festival Dani domovinskog filma. Festival će ove godine obuhvatiti i vanjsku prezentaciju ratnih stradanja te ć u Deželićevoj ulici biti postavljeni panoi sa slikama  razorenih gradova u Domovinskom ratu, među njima naći će se i stradanja koja je pretrpio Šibenik.

ŠIBENSKI IZASLANICI

Osim Šibenika, na potezu od početka Ilice do ulaza u kino Tuškanac na panoima će biti prezentirana ratna stradanja u gradovima Pakracu, Slavonskom Brodu, Nuštru, Karlovcu, Slunju, Zadru, Šibeniku, Zagrebu, Dubrovniku, Petrinji, Kninu, Sisku, Škabrnji i Vukovaru.

Ispred panoa koji će prikazivati ratni Šibenik svijeće će, kao predstavnice Grada Šibenika, zapaliti pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić i tajnica Grada Dijana Dulibić.

Filmski festival Dani domovinskog filma organizira udruga Žene u domovinskom ratu,  a potrajat će od 14.- 17- studenog. Današnje prisjećanje na  ratna stradanja u Deželićevoj ulici započinje u 16,30, a otvorenje filmskog festivala u kinu Tuškanac u Zagrebu najavljeno je za 17,00 sati.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.