Šibenska Lučka kapetanija traži mladića koji je pao s putničkog broda

U tijeku je zajednička akcija traganja Hrvatske i Italije za 24-godišnjim državljaninom Paname koji je jučer, 20. rujna oko 4 sata iz neutvrđenih okolnosti pao u more s putničkog broda Serenade od the seas, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U području nestanka traga pilatus Obalne straže RH, a upućen je i brod Lučke kapetanije Šibenik. Italija je u akciju traganja  uputila helikopter Obalne straže i dva plovila kojima pretražuju područje svoje odgovornosti zbog mogućnosti da je nestali mladić u međuvremenu završio u talijanskim vodama zbog jakog vjetra i valova.

Poziv upomoć zbog člana posade u moru s pozicije na crti razgraničenja odgovornosti traganja i spašavanja Italije i Hrvatske, na sredini Jadrana, zaprimila je jučer Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

Mladić je iz nepoznatih razloga pao s broda bahamske zastave koji je putovao u Veneciju, nakon čega je brod i sam započeo potragu.

MRCC Rijeka obavještava sve brodove u prolazu na pojačano motrenje, a poruka pogibelji emitira se svakih sat vremena putem Obalne radio stanice Split radio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.