Šibenska Knjižnica pridružila se sutrašnjem obilježavanju Dana hrvatskih knjižnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ pridružit će se obilježavanju Dana hrvatskih knjižnica koji spada na sutrašnji datum, 11. studenog. Tim povodom šibenska Knjižnica najavljuje tri zanimljiva programa od kojih prvi počinje već u jutarnjim satima.

PROGRAM ZA DJECU

U 9.30 sati, u multimedijalnoj dvorani učenici trećeg razreda Osnovne škole ‘Juraj Šižgorić’, pod mentorstvom učiteljice Helene Šarić izvest će dva igrokaza ‘Volim knjige’ i ‘Zaljubitis’ namijenjena djeci gradskih vrtića. Osim toga, djeca dječjeg vrtića ‘Žižula’ sudjelovat će u kvizu Pepeljuga u igraonici Dječjeg odjela.

U popodnevnim satima, 17h, u prizemlju bit će otvorena izložba straničnika (poznatiji kao bookmarker) s tradicionalnog natječaja za hrvatske osnovne škole koji šibenska Knjižnica provodi svake godine povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Ove godine u natječaju je sudjelovala 51 škola.

ZA NEŠTO STARIJE

U 17 sati u multimedijalnoj dvorani bit će održana književna večer ljubavnih i duhovnih pjesama na kojoj će sudjelovati šibenski pjesnici: Branka Rupić, Marija Slavica, Aljoša Vuković, Milena Mujezin, Neva Baranović, Vera Stanić, Stipe Papak, Vinko Vučenović, Branka Rupić, Gojka Skorić Pelajić, Olga Ljubimka Jurleka i Duška Krnić, te Zorana Alviž i Teodora Marković, učenice šibenske gimnazije.

Pjesme će recitirati Lucija Lovrić, Katarina Krnčević, Ante Vukov, Lucija Alfier i Paula Jurković, učenici Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, i Sanja Davidović i Petra Buzdovačić, učenice Ekonomske škole Šibenik.

U glazbenom dijelu nastupit će nastavnici Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik Ana Grubić Miškić, Ivana Šanić i Filip Ljubičić.

Program organizira Ogranak Matice hrvatske Šibenik, Klub pisaca, a vodit će ga Antonio Lučić, voditelj emisije ‘Ritam srca’ na Radiju Ritam.

PODSJETNIK 

No u iščekivanju sutrašnjeg programa, podsjećamo da će danas u galeriji Knjižnice biti otvorena izložba ulja na platnu i crteža Željka Senečića s početkom u 13 sati. Petnaest minuta kasnije, na prvom katu Knjižnice bit će otvorena izložba fotografija ‘Što je Petra vidjela’, autora Luke Marottija.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.