Šibenik i okolica polako postaju i zimska destinacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ova je godina izuzetno uspješna za šibenski turizam. Unatoč lošem vremenu koje je obilježilo ovo ljeto, sezona je okončana u plusu, tvrđava sv. Mihovila na Danima turizma proglašena je kulturnom atrakcijom godine, a šibenski je turizam u posezoni doživio uzlet u odnosu na lanjsku.

Prema podacima TZ Šibenik zabilježeno je čak 17 posto više noćenja i 21 posto više boravaka u odnosu na isti period prošle godine, a brojke su u plusu i što se tiče prvih deset mjeseci ove godine. Naime, zabilježeno je ukupno 1.057.141 noćenja, što čini porast od tri posto u odnosu na prošlu godinu, a ukupno se do konca listopada na šibenskoj rivijeri odmaralo broji 214.735 turista, uglavnom stranih, što predstavlja povećanje od sedam posto.

KVALITETNI PROJEKTI

– Vjerujem kako je produljenje turističke sezone rezultat kvalitetnih i inovativnih projekata i sadržaja koje naš Šibenik nudi svojim posjetiteljima – rekao je gradonačelnik Željko Burić i dodao kako je sve to rezultat odlične suradnje svih građana Šibenika.

Posjetitelji koji blagdanske dane odluče provesti u Šibeniku zabaviti će se moći kroz manifestaciju ‘Budi u Šibeniku 2015.’ u organizaciji Grada i Turističke zajednice Šibenik. Događanja koja se najavljuju kroz cijeli prosinac kulminirat će koncertom Dubioza Kolektiva u ‘najluđoj noći’, dok će na drugoj pozornici, smještenoj na Peškariji, nastupati lokalni cover bendovi u čijem će glazbenom repertoaru svatko pronaći nešto za sebe.

– Što se dočeka Nove godine tiče, ciljamo na posjetitelje iz drugih gradova. Prvenstveno smo orijentirani na Dalmaciju, odnosno Split i Zadar, ali i Zagreb. Zato smo i odabrali bend koji je trenutno među najpoznatijima u regiji i vjerujemo da će privući ciljanu publiku. Očekujemo da će ljudi koji dolaze iz drugih gradova doći dan ili dva ranije i ostati dan ili dva nakon samog dočeka. S druge strane, adventska događanja više su usmjerena na lokalno stanovništvo i ne možemo očekivati da će privući turiste. Bit će to sadržaj više za one goste koji su prosinac već odlučili provesti u Šibeniku – kaže direktor TZ Šibenik, Dino Karađole.

U svakom slučaju, odmora za turističke djelatnike, posebno hotelijere koji u zimskom periodu rade, još uvijek nema. Sezona i posezona uspješno su odrađene, a već su krenule pripreme za božićne i novogodišnje blagdane. Brojni hoteli već su se prihvatili organiziranja dočeka, pripremaju se blagdanski paketi, a bilježe se i prve rezervacije. Izgleda da nikada nije rano početi razmišljati o provodu u najluđoj noći, bilo da se radi o organiziranom dočeku u hotelu ili na gradskim ulicama.

Vodički hotel Olympia jedan je od rijetkih u županiji koji radi tijekom cijele godine, a pripreme za blagdansku sezonu već su u punom jeku.

PAKETI U PRIPREMI

– Novogodišnji paketi već su u pripremi, a bilježimo i prve rezervacije. Gosti koji nam dolaze u tom periodu uglavnom su iz Hrvatske. Inače, već nekoliko godina uspješno organiziramo dočeke Nove godine, a kapacitete popunimo do polovice prosinca, očekujemo da će tako biti i ove godine, tako da imamo razloga za zadovoljstvo. Zbog velikog interesa, ne prodajemo same dočeke nego isključivo pakete. Što se tiče božićnog perioda, manje-više se sve svodi na domjenke koje organiziramo za tvrtke – kaže Maja Naletilić iz hotela Olympia.

Hotel Panorama već dugi niz godina ima tradiciju kolektivnih godišnjih u blagdanskom periodu i tada je hotel zatvoren. Međutim, Senka Matić, prodajna menadžerica hotela kaže kako prije blagdana svojim gostima pripremaju brojne akcije, među kojima izdvaja akciju ‘Jesen u hotelu Panorama’, povoljne aranžmane za dvoje u predblagdanskom periodu, advent-vikende te razne popuste za poslovne klijente. Odazivom su, kaže, zadovoljni, jer rad uvijek daje rezultate.

– Otvaramo ponovno sredinom prvog mjeseca, a ovaj put otvorit ćemo i ranije. Uvijek slušamo zahtjeve gostiju, a kako je iskazan interes za taj period, prilagodit ćemo se njima – kaže Senka Matić.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.