ŠIBENČANIN SAM HVATAO KRADLJIVCE: Ukralo mu pentu, a sat vremena kasnije i plastični čamac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenčanin D.B. (podaci poznati redakciji) koji je ovog vikenda dospio na naslovnice lokalnih medija jer je sam uhvatio maloljetne kradljivce svog broda koji su, podsjetimo, presjekli konop s njegova čamca u Podsolarskom i odveslali prema plaži Solaris, osim što je umalo ostao bez plovila, istu večer ostao je bez vanbrodskog motora.

Da stvar bude tragičnija, troje maloljetnika i jedno dijete pokušali su mu brod ukrasti dok je on krađu vanbrodskog motora prijavljivao policiji!

-Oko 20 sati 1. kolovoza planirao sam isploviti i uočio sam da mi je netko ukrao vanbrodski motor.  Otišao sam na policiju prijaviti krađu, a kada sam se vratio na mjesto gdje mi je brod vezan njega nije bilo! Odmah sam nazvao policiju da izađe na mjesto događaja, rekli su mi da su zauzeti te mi nije preostalo ništa drugo nego krenuti sam za počiniteljima. Automobilom sam obišao cijelu Brodaricu, krenuo prema Zablaću, a onda sam ih primijetio kako veslaju ispred plaže od Solarisa. Zaustavili su se u plićaku, a brod je pretrpio materijalnu štetu – prepričava nam Šibenčanin. Maloljetnici su namjeravali pobjeći, no on ih je u tome spriječio do dolaska policije. Međutim za 33-godišnjeg D.B. iznenađenje je uslijedilo u nedjelju 2. kolovoza nakon što je policija medijima poslala priopćenje u kojem se, između ostalog, našla i vijest o njegovom ‘pothvatu’.

-Policija je navela krive godine, pisalo je da je brod u vlasništvu 23-godišnjaka, a potom da su maloljetnici pokušali ukrasti gumeni čamac, a riječ je o plastičnom brodu. Zanimljivo je i što policija nigdje nije spomenula da sam istu večer ostao i bez vanbrodskog motora što sam im uredno i prijavio – razočarano će vlasnik dodajući kako je jutros otišao na policiju da se interesira zbog čega su u javnosti izašli krivi podaci, no tamo su mu odgovorili ‘da se obrati medijima koji su to objavili’.

A mediji su objavili ( i citirali!) vijest redovnog policijskog izvješća.


Pratite nas i na društvenim mrežama: