Šibenčani Novu godinu dočekuju – kod kuće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog aktualne gospodarske krize koja je dovela do pada životnog standarda, odnosno sve tanjih kućnih budžeta, smanjen je interes građana Šibensko-kninske županije za novogodišnje dočeke koji se organiziraju po ovdašnjih hotelima i restoranima, a još je manji interes za provesti ‘najluđu noć’ u nekoj od poznatih domaćih i stranih turističkih destinacija. Većina naših građana odlučit će se za doček Nove godine u toplini svojih domova ili će, pak, ‘skoknuti’ do trgova u gradovima i mjestima na kojima dočeke organiziraju lokalne zajednice. A gdje će poznate osobe iz javnog, političkog i gospodarskog života Šibensko-kninske županije provesti ‘najluđu’ noć?

Petar Baranović, saborski zastupnik i dogradonačelnik grada Šibenika: Kao i proteklih deset i više godina Novu godinu ću dočekati u kućnoj atmosferi, u krugu svojih najbližih prijatelja. Imamo široko društvo, naravno sa suprugama, i daleko mi je najdraže novogodišnju noć provesti u obiteljsko-prijateljskoj atmosferi. Dobro se ispjevamo i isplešemo uz bogatu trpezu i nema ljepšeg dočeka. Inače, svake godine okupimo se u kući nekog iz društva. Nisam siguran, ali možda je čak ovaj puta na meni red.

Vlado Čović, šibenski gospodarstvenik: Kod kuće, a gdje drugdje, sa svojom obitelji u toplini doma. Iza nas je teška gospodarska godina, a ova što dolazi puna je neizvjesnosti i može biti još gora na gospodarskom planu. U posljednje vrijeme naporno smo radili kako bi lakše prebrodili sve probleme, stoga će mi itekako dobro doći kratak odmor. Sve blagdanske dane, pa tako i novogodišnju noć provest ću kod kuće. Dobro ću se odmoriti i pripremiti za prvi radni dan u Novoj godini, jer čeka nas puno posla i nema mjesta, ni vremena za opuštanje.

Branka Juričev-Martinčev, saborska zastupnica i vodička gradonačelnica: Novu Godinu dočekat ću u svojim Vodicama, sa suprugom i u društvu bliskih prijatelja. Konkretno, rezervirali smo stol u hotelu Olympia te se nadamo dobrom provodu i zabavi uz nastup Mladena Grdovića. Bit će to tek kratkotrajno opuštanje, jer me u idućoj godini čeka puno posla.

Jordanka Grubač, doajenka šibenskog novinarstva: Meni je najslađe Novu godinu dočekati u nekoj od ulica stare gradske jezgre, a u društvu moga Tonča i nama dragih prijatelja. Jednom nas je tako ponoć zatekla točno na skalama koje vode od Katedrale prema Obali. Eto, ja sam ti u duši gradska uličarka.

Branko Viljac, direktor ‘Dalmatinske šansone’: S obzirom na recesijsku godinu, Novo ljeto dočekat ću sa suprugom u prijateljskom okruženju secesijskog šibenskog lokala ‘Domalda’.

Anita Bara, predsjednica Županijskog odbora SDP-a: Najbolje je u svom gradu i u svojoj kući, u krugu obitelji. Tako će biti za ovaj novogodišnji doček. Nakon ponoći, već tradicionalno skoknut ću do gradskog trga i čestitati Novu godinu prijateljima, poznanicima i sugrađanima.

Ivan Božikov, načelnik Općine Murter-Kornati: Kriza je, pa treba šparati i za ovu prigodu. Bit ću u svojoj kući s familijom i prijateljima. Napravit ćemo i đir po mjestu i uputiti novogodišnje čestitke našim ljudima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: