Šibenčani će još morati pričekati na jeftine kvadrate

Program društveno poticane stanogradnja (POS),  prije tri godine najavljen je kao projekt koji će riješiti stambeno pitanje mnogobrojnih građana. Šibenčani su doslovno poludjeli za ‘jeftinim’ kvadratima, sastavljena je tri puta duža lista potencijalnih kupaca i nakon dvije i pol godine stanke napokon je potpisan ugovor s Agencijom za promet nekretninama (APN). Za početak iduće godine najavljeno je postavljanje kamena temeljca. Da li je to bila realna najava zaključite sami. Raspitali smo se u kojoj je točno fazi projekt gradnje prve zgrade POS-a.

JAVNA RASPRAVA

– Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Šibenika, koje su donesene u svibnju ove godine, prošireno je građevinsko područje na dijelu katastarske čestice 388/1  K.O. Šibenik na Meterizama, a koja je u vlasništvu Grada Šibenika.  U tijeku je izrada Urbanističkog plana uređenja POS Meterize koji je u fazi pripreme za Javnu raspravu koja će se provesti od 9. studenog do 10. prosinca 2012. Planom će se regulirati prostorni razvoj cijelog tog područja – objasnio je Ivica Živković, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom grada Šibenika.

Tvrdi da tek nakon donošenja Plana, a njegovo donošenje se očekuje u prvom trećini 2013. godine,  Grad ide u izradu projektne dokumentacije.

–  Potrebno je otkupiti zemljište za pristupnu cestu od postojeće ceste do budućih zgrada te izraditi projektnu dokumentaciju za ishođenje lokacijskih i građevinskih dozvola objašnjava Živković.

Nova zgrada sa 48 stanova graditi će se na Meterizama gdje je Grad kupio zemljište veličine oko sedam tisuća metara četvornih. Cijena stana neće prelaziti 1 109 eura po četvornome metru.

 GRAD OBEĆAVA NOVE STANOVE

Kada jednom započnu radovi, stanovi bi trebali biti gotovi u roku od godine dana.

Do POS-ova stana najteže dolaze samci, dok najveću prednost imaju obitelji s pet i više članova, te doktori znanosti ili oni koji su u Domovinskom ratu proveli više od četiri godine. Inače, zbog velikog broja zainteresiranih Grad je obećao izgraditi između 200 i 250 stanova. Nadamo se nešto brže nego što planiraju izgraditi ovu prvu zgradu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.