SDP KNIN: Odbijen prijedlog za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na temu ugroze zdravlja stanovništva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina, predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmačija odbio je prijedlog SDP-ovih vijećnika Mirka Antunovića i Ninoslava Majera za sazivanjem tematske sjednice Gradskog vijeća, piše u priopćenju kninskog SDP-a koje je potpsiao Mirko Antunović.

Vijećnici SDP-a, ponukani saznanjima o pravomoćnim presudama te s brigom za zdravlje sugrađana iz Knina i okolice, predložili su tematsku sjednicu Gradskog vijeća s jednom točkom „Ugroza zdravlja stanovnika, ugroza okoliša te materijalne obveze Grada Knina i Komunalnog poduzeća po osnovi pravomoćne presude od 24. ožujka 2010. godine i pravomoćne ovršne presude od 26. svibnja 2014. godine.“

Tokmači, kao predsjednik Vijeća, zajedno s gradonačelnicom Knina Josipom Rimac zbog političkih razloga odbio je sazivanje sjednice te prolongirao sam problem, navode kninski SDP-ovci.

Predsjednik Gradskog vijeća zna za presudu, zna za razloge zašto je presuda izrečena, zna za onečišćenje teškim metalima te zna za financijske obveze Grada. Dužnost je predsjednika da upozna Vijeće o opasnosti za stanovništvo i financijskim obvezama Grada. Davno je sve skupa prestala biti „ova pravna stvar“, nema tu nikakvih fiškalija. Radi se o prvorazrednom političkom pitanju: ugroza zdravlja stanovnika i znatna financijska obveza Grada- kaže Mirko Antunović, te nastavlja kako u HDZ-u jednostavno nema nikoga tko bi razumio javnozdravstveni interes kao ni obveze proistekle po pravomoćnoj presudi. Unatoč izjavama kako su u tijeku sudski procesi „po uloženim izvanrednim pravnim lijekovima“ te lažnim pričama o lažbama i revizijama, presuda je pravomoćna već više od četiri i pol godine. Grad Knin i Komunalno poduzeće plaćaju izvanredne troškove – sudske penale zbog neprovođenja presude.

– Očito je da se gleda samo svoj mali interes od par stotina kuna mjesečno vijećničke naknade. U četiri i pol godine ništa nije poduzeto da se sanira lokacija zagađena teškim metalima, a poduzeto je sve da se sudska presuda zataška, pa čak i smjena direktorice Komunalnog poduzeća.

Stoga pozivamo sve druge opozicijske vijećnike, kojima je stalo do budućnosti Grada Knina i zdravlja svih građana Kninskog podneblja, da se priključe inicijativi naših vijećnika te prikupe dovoljan broj potpisa kako bi održali tematsku sjednicu Vijeća.- poručuju kninski SDP-ovci.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.