ŠARIN I ŠAMADAN: Bolji smo od Jollyja, to ćemo dokazati i na parketu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sutra se na Baldekinu igra prvi ovosezonski gradski derbi između Jolly JBŠ-a i GKK Šibenik. Kao i svaki prethodni i ovaj izaziva veliku pozornost u košarkaškim krugovima, tim više što su oba sastava ušli pomalo ‘kilavo’ u prvenstvo. Međutim, u narančastim redovima vlada optimizam.

– Ovo je utakmica koja će od svakog igrača izvući maksimum. Ono čemu se nadam jest da ćemo naša obrana biti na razini onoj iz susreta protiv Osijeka, te da ćemo se napadački podignuti. U tom slučaju, i uz podršku naših navijača, vjerujem da ćemo slaviti – kazao je na današnjoj presici trener ‘građana’ Jeronimo Šarin, dodajući kako se previše ne zamara suparnikom.

– Orijentirani smo na sebe, na to da odigramo što bolje. Na svim pozicijama dobro smo pokriveni, općenito smatram da smo kvalitetniji od Jollyja i na nama je da sada to pokažemo na terenu – istaknuo je Šarin.

Dodao je kako bi njihova najveća prednost trebala biti ispod koševa.

– Jolly je ove sezone bolji na vanjskim pozicijama, nego u reketu, ali i mi imamo što reći iz vana – istaknuo je Šarin.

Na vanjskim pozicijama sigurno bi mu dobro došao Domagoj Bašić, ali nastup ‘Snajpera iz Mandaline’ i dalje je neizvjestan zbog ozljede.

– Na žalost, sada se nadovezala i ozljeda Filipa Vukičevića, koji je na treningu dobio jak udarac u šaku, pa je upitan i njegov nastup – izvijestio je šef struke narančastih.

gkk cibona samadam

Na novinarsko pitanje Šarin se dotaknu i Martina Junakovića koji je pretprošle sezone igrao u narančastom dresu, a ove je sezone jedna od glavnih karika ‘bankara’.

– Junaković je profesionalac koji igra za novac i želim mu svu sreću, ali nakon ove utakmice – poručio je Šarin.

Ljubo Šamadan ističe kako je atmosfera u momčadi odlična.

– Jako dobro treniramo i vjerujem da će se to vidjeti na parketu. Čeka nas utakmica puna nervoze i naboja, ali onog pozitivnog. Naš vjetar u leđa bit će naši navijači i žao mi je samo što dvorana nema veći kapacitet jer bi ih tada bilo još više. U svakom slučaju, čvrsto vjerujem u našu pobjedu – zaključio je Šamadan.

Podsjetimo, sutrašnja utakmica na Baldekinu počinje u 19 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: