SANDUČIĆ POVJERENJA: Mandalina: Prometnica nam nije sanirana trideset godina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Osim nedostatka dječjeg igrališta cijeli niz problema muči stanovnike šibenske gradske četvrti Mandalina, uputit će odmah na početku razgovora njezin predsjednik Božidar Brnić Boće.

– Ono što bi nam bilo najpotrebitije u ovom trenutku je da se na cesti i u ulicama Milice i Turka te Jerka Šižgorića zakrpaju rupe. Trideset godina ništa se nije uređivalo, stoga bi nam prijeko bio potreban novi sloj asfalta – kazao je predsjednik gradske četvrti Mandalina. U tom dijelu grada danas živi oko 300 stanovnika, stoga smatraju da zaslužuju više pažnje.

PAZITI NA KORAKE

– Stara sam i moram paziti kako hodam, tako da mi rupe sigurno ne pomažu. Nadam se samo da neću slomiti nogu – kazala je jedna starija gospođa. Zanimljivo je naglasiti da su prema Zakonu o komunalnom redu, za održavanje javnih površina zaduženi komunalni redari. Sukladno tome, ako postoje nepravilnosti na nekom gradskom prostoru, poput nepotpunih oznaka i signalizacije, rupa na cesti ili pločniku, svaka gradska uprava dužna je poslati komunalnog redara da izvidi situaciju te riješi problem. Ukoliko je gradska uprava napravila propust, oštećeni građani slobodno ju mogu tužiti.

ODGOVOR ODGOVORNIH

Do kraja godine sanirat ćemo rupe Gradske vlasti Šibenika upoznati su s problemima koje muči stanovnike gradske četvrti Mandalina te rade na njihovom rješavanju.

– Grad Šibenik je u sklopu redovnog godišnjeg prikupljanja zahtjeva Mjesnih odbora i Gradskih četvrti za uvrštenje projekata i zahtjeva u proračun, zaprimio i zahtjev GČ Mandalina u kojem se traži sanacija postojećih rupa na navedenim ulicama, te će do kraja ove godine ulice biti sanirane – priopćila je Ana Gojanović Rakić, pročelnica Ureda gradonačelnika Šibenika.


Pratite nas i na društvenim mrežama: