Jeste li znali da je maslina svrstana u porodicu voćki? Kilogram ovog ploda možete naći od 15 do 20 kuna. Što napraviti s njima, najjednostavnije ih je staviti malo u pećnicu da se zapeču potom ih ohladiti posoliti i jesti. Konzumirati se mogu odmah, ili sljedećih 5-6 dana iz hladnjaka, a mogu se sortirati u vrećice i zalediti, pa u svako doba godine guštati u ovoj delikatesi.
Masline su inače vrlo dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina i dobar izvor vitamina E. Čak 75% ukupnih masti čini oleinska kiselina, za koju se pokazalo da smanjuje razinu kolesterola. Na kaju osim svakakve dobre spize na jedan štand su zalutale i sadnice ciklame koje su se prodavale za 15 kuna. Predivna boja mamila je poglede prolaznika… Ugodan vikend.
VOĆE
Naranča 15 kuna
Limun 10 – 15 kuna
Mandarina 4 – 5 kuna
Klementina 10 kuna
Kivi 12 kuna
Kruška 12 kuna
Jabuka 5 – 8 kuna
Banana 10 – 12 kuna
Rogač 16 – 20 kuna
Kaki 14 kuna
Šipak 15
POVRĆE
Blitva 10 kuna
Špinat 10 kuna
Poriluk 10 kuna
Mišancija 10 kuna
Kupus 4 kuna
Kaul 5 kuna
Salata 10 kuna
Kapulica 5 kuna
Balancana 8 -10 kuna
Brokula 12 kuna
Mrkva 10 kuna
Pomidore 8 kuna
Cilka 8 – 10 kuna
Kapula 5 kuna
RIBARNICA
Srdela 12- 15 kuna
Slana srdela komad 2 kune
Mol 40-50 kuna
Riba mali mix 30 kuna
Arbun 40 kuna
Orada 8 kuna
Gavun 20 – 30 kuna
Skuša 40 kuna
Sipa 70 do 90 kuna
Palamida 40- 50 kuna
Trilja 15 do 50 kuna
Riba mali mix 30 kuna
Kozica 50 – 80 kuna
Pidoče 20 kuna
U ‘SUVO’
Kanadski šareni fažol 22 kune
Domaći tetovac fažol 40 kuna
Žuti fažol 40 kuna
Leća ( crvena, zelena, smeđa) 14 kuna
Slanutak krupni 20 kuna
Slanutak sitni 16 kuna
Jari grah 25 kuna
Suhe šljive 40 kuna
Kokice ( kukuruz kokičar) 12 kuna
Badem 90 kuna
Orah 80 – 90 kuna
Pšenica 8 kuna
Riža 14 kuna