Sa 19 godina piše znanstvene radove i ‘rastura’ geodeziju

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mlada Šibenčanka Franka Grubišić, 19-godišnja studentica preddiplomskog studija Geodezije I geoinformatike na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, samo je naoko obična djevojka. U svojoj prvoj studijskoj godini ova mlada studentica već je zaredala velike uspjehe kojima na najbolji način predstavlja svoj grad u metropoli. Osim što govori četiri jezika, a uči još dva, Franka je nedavno postal voditeljica informatičke sekcije Geodetskog fakulteta te grafička urednica časopisa, Šibenčanka objavljuje znanstvene radove, organizira seminare, a sve to samo je mali dio njezinih ambicija.

S obzirom na svoje godine, postižeš izuzetne rezultate. Uz odličan uspjeh na fakultetu govoriš i nekoliko jezika?

Ove godine sam počela učiti još nova dva strana jezika, njemački i japanski, a uz hrvatski, fluentno govorim engleski, talijanski I španjolski.

BESPLATAN SEMINAR

Međutim, na tome ne staju tvoje ambicije?

U svibnju sam postala voditeljica informatičke sekcije Geodetskog fakulteta i grafička urednica fakultetskog časopisa, te sam dizajnirala naslovnu stranicu i promotivni plakat ovogodišnjeg izdanja, a pomažem i u objavljivanju elektroničke verzije časopisa. Voditeljica sam projekta pod imenom ‘Multimedijalni korisnički obrazovni ciklus radionica’, edukacije te izrade studentskog portal i Geof.tva, sufinanciranog od Ministarstva znanosti, obrazovanja I sporta preko Programskog ugovora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2013/2014, vrijednog 25.000 kuna.

To znači da si osnovala i studentski portal?

Tako je. Osnovala sam studentski portal i geof.tv kako bi se poboljšala komunikacija među studentima geodezije u Republici  Hrvatskoj.

Osimsvega ovoga, imala si vremena organizirati i besplatan seminar pod nazivom ‘Uloge geodezije i geoinformatike’. O čemu se radi?

Radi se o cjelodnevnom besplatnom seminaru za student na temu ‘Uloge geodezije i geoinformatike u održivom razvoju’koji je uvršten pod program jubilarne10. Međunarodne konferencije o kartografiji i geoinformacijama u organizaciji Hrvatskog kartografskog društva.

Ako se ne varam, ovo nisu sve tvoje aktivnosti. Možeš li nam otkriti, čime se još baviš?

Predstavila sam svoj project na 2. Sjednici Predsjedništva HDK, koja je održana 13. lipnja u Gradskom muzeju u Krškom. Također, suvoditeljica sam projekta ‘Geodetska 10ka’, koji je financiran od Geodetskog fakulteta. Naime, jedna od učionica na fakultetu prinačuje se u studentski dnevni boravak. Sudjelujem u ‘peer-to-peer’, također projektu koji organizira Studentski zbor Geodetskog fakulteta, u ulozi grafičke urednice. Projekt je također financiran od strane Geodetskog fakulteta. Sudjelujem i u pripremi te organizaciji događanja za Dane otvorenih vrata i predstavljanja fakulteta na Smotri sveučilišta.

Napisala si znanstveni članak. Na koju temu?

Istina, napisala sam znanstveni članak na temu‘Uloga geoprostorne znanosti i tehnologije u razvoju održive budućnosti’koji je objavljen na hrvatskoj i engleskoj verziji u geodetskom časopisu ‘Ekscentar’.

HUMANITARNI RAD

Uz sve navedeno, stigneš i humanitarno djelovati?

Prije godinu dana sudjelovala sam u humanitarnoj akciji donacije računala za Vukovar. Bila sam i volonter  zavrijeme poplava.

Imaš li želju nekome zahvaliti za svesvoje uspjehe?

Ovim putem se uvelike zahvaljujem predsjedniku Studentskog zbora Geodetskog fakulteta, Ivanu Vuku, na ukazanoj podršci i potpori u svim ovim projektima, prodekanu za nastavu i student Geodetskog fakulteta Draženu Tutiću na pomoći i mnogobrojnim savjetima, kao i prof.dr.sc. Miljenku Lapaineu na suradnji hrvatskog kartografskog društva te IT sekcije  Geodetskog fakulteta.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.