RUŽINIM STOPAMA: Nikica Penđer napušta HSP dr. Ante Starčević?!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još jutros predsjednik ŽO HSP-a dr. Ante Starčević Florijan Žižić u razgovoru za Šibenski portal kazao je kako, nakon što je stranku napustila predsjednica Ruža Tomašić, očekuje da će biti odlazaka iz stranke i na šibenskom području. O imenima, međutim, nije želio govoriti. Je li Žižić ciljao na odlazak predsjednika stranke u gradu Šibeniku Nikice Penđera, pokušali smo doznati od samog Penđera. Iz njegovog odgovora dalo se naslutiti kako namjerava ići Ružinim stopama.

-U ovom trenutku mogu vam reći moje osobno mišljenje kao hrvatskog branitelja i čovjeka, a to je da sam se uvijek zalagao za interese Republike Hrvatske, hrvatskih branitelja i ‘malog’ čovjeka – kazao nam je Penđer ne želeći niti potvrditi niti demantirati odlazak iz stranke. Međutim, zanimljivo je kako Penđer spominje ‘interese Republike Hrvatske’, isto što je i Ruža Tomašić navela kao glavni razlog svog odlaska iz stranke.

Dodao je kako je sinoć održan sastanak Gradske organizacije HSP-a dr. Ante Starčević, a o čemu se raspravljalo i kakve su odluke donijeli još ne žele iznositi u javnost. Penđer kaže kako će priopćenje za medije poslati sutra.

S obzirom da je na vlasti u Gradu Šibeniku HDZ u koaliciji sa ‘starčevićancima’, a Nikica Penđer ujedno obnaša dužnost dogradonačelnika, provjerili smo znaju li njegovi kolege u Gradskoj upravi napušta li stranku ili ne.

-Nemam nikakvih saznanja da je itko od visoko pozicioniranih članova izašao iz stranke niti da je dao ostavku na neku od javnih funkcija.Stvar je osobnih promišljanja hoće li ako napuste stranku podnijeti i ostavku na funkciju koju su dobili kao rezultat izborne pobjede- kazao nam je dogradonačelnik Danijel Mileta. Na pitanje što bi Penđerov odlazak iz stranke značio za funkcioniranje izvršne vlasti u gradu, Mileta navodi:

-Treba podsjetiti kako su gradonačelnik i dogradonačelnik birani na neposrednim lokalnim izborima, iako su imali podršku svojih stranaka – zaključuje.

Podsjetimo, Ruža Tomašić jučer je podnijela ostavku na mjesto predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević i napustila stranku navodeći kako ne želi više biti dio stranke koja se udaljila od interesa Republike Hrvatske oko izmjena izbornog zakonodavstva.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.