REAKCIJE NA OTKAZIVANJE TERRANEA: Burić: Grad ne snosi nikakvu odgovornost

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Terraneo 2014. neće se održati. Potvrdio je to jutros glasnogovornik festivala Luka Pavić dodajući kako je ‘već mjesecima blisko surađuju s Gradom Šibenikom u traženju nove adekvatne festivalske lokacije, no unatoč zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme’.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić navodi kako lokacija nije presudila Terraneu. S ekipom iz festivala, tvrdi, obilazio je u nekoliko navrata posljednjih mjeseci područje vojarne Bribirskih knezova, te područje šibenskog TEF-a, ne bi li na traženje direkcije festivala pronašli bolju lokaciju. No, nakon razgledanja svih lokacija koje ima je ponudio Grad organizatori, tvrdi gradonačelnik, organizatori nikad nisu dali odgovor odgovara li im išta od ponuđenog ili ne.

DALI IM INFRASTRUKTURU

– Grad je, dakle, ‘terraneovcima’ dao kompletnu infrastrukturu koju jedinica lokalne samouprave može dati jednoj privatnom projektu, jer Terraneo to jest, privatni projekt. U suradnji sa Županijom ponudili smo im i ustupili plažu na Minerskoj kako bi festival dobio izlaz na more. No, oni su se zakačili za Obonjan i inzistirali da se festival prebaci tamo, iako sam im jasno dao do znanja da je to nemoguće budući da otok nije u posjedu Grada već Sunčanog Hvara. Žao mi je što je do ovoga došlo, ali Grad doista ne snosi nikakvu odgovornost jer smo učinili i više no što smo trebali za ovaj festival – kazao je gradonačelnik Burić.

TERRANO ĆE ŠIBENIKU STVARNO NEDOSTAJATI

Župan šibensko-kninski Goran Pauk izrazio je iskreno žaljenje što festivala ove godine neće biti, no drži da je to uvjetovala promjena vlasničke strukture.

– U odluku novih vlasnika ne želim ulaziti. Županija za ovu godinu s organizatorima nije imala nikakve kontakte, pa ne znam što je točno krenulo krivo. Ali mislim da će Terraneo Šibeniku stvarno nedostajati – kazao je župan Pauk.

Kako to obično biva, nije dugo trebalo da se pojave prve špekulacije koji je stvarni razlog otkazivanja Terraneo festivala. Glasine su kako su vlasnici Terranea isti kao vlasnici novosadskog Exit festivala te kako je mlađi festivalski brat, u posljednje vrijeme, počeo ugrožavati kultni festival iz Novog Sada. Terraneo je imao sve više publike iz godine u godinu, odličnu suradnju s lokalnom samoupravom i, što je najvažnije, lokaciju uz more usred ljeta, a osim toga održava se u zemlji članici Europske unije pa je samim tim i još atraktivniji. Kuloari se, stoga, pozivaju na čisti zakon profita, navodeći kako je Terrano polako počeo ‘grickati’ budžet Exita.


Pratite nas i na društvenim mrežama: