Raste cijena kvadrata u Šibeniku, prosjek 1377 eura po m2

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Potražnja za stanovima na portalu Crozilla.com već je tradicionalno bila najveća na području Zagreba koji je zanimao domaće i strane posjetitelje. Na portalu Crozilla.com tijekom listopada velika je potražnja bila i za stanovima koji se prodaju na području Splita, Pule, Zadra i Šibenika.

Prema podacima portala Crozilla.com cijene zagrebačkih stanova tijekom listopada bilježe najveći mjesečni porast, 2,3 posto, ali ujedno i najveći godišnji pad cijena od 2 posto, dok je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1587 eura. Mjesečni porast cijena stanova zabilježen je i u Šibeniku gdje su cijene bile za 1,9 posto više no mjesec ranije, a za „kvadrat“ stana u prosjeku se tražilo 1377 eura.
Prema podacima portala Crozilla.com cijene stanova u Zadru na mjesečnoj su razini pale za 2,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1814 eura.

Mjesečni pad cijena od 1,5 posto bilježe Pula, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1309 eura, i Bjelovar gdje je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 927 eura. U Rijeci se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1380 eura što je 0,2 posto niže no mjesec ranije.
Najveći mjesečni pad cijena od 4,6 posto tijekom listopada zabilježen je u Splitu gdje se cijena metra kvadratnog spustila ispod 2000 eura, a u prosjeku se tražilo 1976 eura po „kvadratu“. Od 2010. godine ovo je prvi listopad u kojem su se cijene splitskih stanova spustile ispod 2000 eura po metru kvadratnom.

Cijene stanova mnogo niže no u listopadu 2010.godine

IZVOR: Crozilla.com


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.