Radnici TLM-a u ponedjeljak kreću u prosvjedni mimohod, pozivaju Šibenčane da im se pridruže

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radnici Tvornice prešanih proizvoda za ponedjeljak, 17. studenog s početkom u 10 sati najavljuju mimohod od TLM-a do gradske i županijske uprave u Šibeniku. Na taj način radnici žele upozoriti na tešku situaciju u kojoj se TPP nalazi, radnici nisu primili plaću od rujna, a proizvodnja je stala. Zdravko Burazer, predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca, poziva sve građane Šibenika da se solidariziraju s radnicima TLM-a te sudjeluju u prosvjednom mimohodu.

Pred ulazom u portu TLM-a radnici Prešaonice su prosvjedovali i jutros te još jednom istaknuli svoja četiri zahtjeva.

-Tražimo odgovor kada će biti nastavljena proizvodnja u TPP-u, isplatu dvije zaostale plaće, što je s ulaganjima po obvezama kupoprodajnog ugovora te da Uprava podnese ostavku – poručuje sindikalist Burazer.

Radnici će u mimohodu krenuti u 10 sati od TLM-a preko Dalmarea kroz Mandalinu te do centra grada, a zaustavit će se kod Gradske uprave te nastaviti prema zgradi Županije. Burazer napominje kako od mimohoda neće odustati, a čisto sumnja da će se do ponedjeljka njihovi zahtjevi ispuniti.

U TPP-u, podsjetimo, zaposleno je 140 radnika, a njih 34-ero na otkaznom je roku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.