PUCNJEVI NA OTOKU MURTERU: Hajka lovaca na pse, načelnik Klarin slučaj prijavljuje policiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hitci iz lovačkih puški opet su jutros uznemirili stanovnike otoka Murtera. Redakciji Šibenskog portala javila se žena s navodima kako se puca nedaleko od njezinog dvorišta te kako su se na nišanu, kao i prije pola godine našli – psi. Žena pretpostavlja kako su hajku organizirali lovci iz LD Kamenar koji imaju koncesionirano lovište na otoku Murteru.

Kako bi se utvrdilo ubijaju li lovci domaće životinje ili ne načelnik Općine Tisno Ivan Klarin prijavit će slučaj policiji.
– Lovci niti na svom lovnom području ne smiju ubijati domaće životinje. Za skrb o napuštenim životinjama na području Općine Tisno zadužen je koncesionar, tvrtka As Eko, a ne lovačka društva – navodi Klarin, dodajući kako Općinu nitko nije pitao za dozvolu provođenja lovne akcije niti danas, a niti je to praksa inače. Hajka na tišnjanskom području inače upravo je u tijeku. Sam Klarin je potvrdio kako čuje pucnje na području koje koncesionira LD Kamenjar.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.