Proslava Dana domovinske zahvalnosti: Milanović i Josipović opet izviždani, skandiralo se Vukovaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na proslavi Dana domovinske zahvalnosti i obilježavanja vojne akcije Oluja, i ove godine su izviždani hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović.

Uvodnu riječ na skupu održao je potpredsjednik HVIDRA-e , umirovljeni brigadir Hrvatske vojske iz Splita Ivan Vukić.

– Ako je Domovinski rat temelj hrvatske države, mi branitelji smo temelj njenog društva te smo spremni za njega preuzeti i dio odgovornosti. Mi smo svoj posao u ratu obavljali časno, a bi li se moglo to isto reći za političare nakon rata- rekao je Vukić te dodao kako ‘Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, a branitelji su gurnuti u političku izolaciju’.

Čim je Milanović izašao za govornicu, počeli su zvižduci, na koje je premijer odgovorio da ne priliče tom mjestu dostojanstva, neka nezadovoljnici viču i zvižde na Markovom trgu.

knin111

– Ma koliko to neki uporno tvrdili, ovoj Vladi je svaki branitelj jako važan i u srcu, no ovdje se nisam došao pravdati. Moja je Vlada narodna vlada koju je odabrala većina hrvatskog naroda, a dok je tako Hrvatskom ćemo i upravljati- rekao je premijer, praćen salvom zvižduka.

Puno bolje nije prošao ni predsjednik.

knin444

– Moramo znati da je hrvatska pobjeda otvorila put miru na cijelom JI Europe, a to je velika zasluga branitelja, tadašnjih vlasti i hrvatskog naroda. Pobijedili smo u ratu, moramo pobijediti u miru prije svega mislim na gospodarsku krizu i bijedu – rekao je Josipović, također uz zvižduke, te skandiranje ‘Vukovar, Vukovar’.

U izjavama za HRT nakon govora Milanović je hukače opet kritizirao, a predsjednik je kratko izjavio da je to njihovo pravo.

Program se nastavlja Svetom Misom koju predvodi šibenski biskup Ante Ivas.

FOTO: screenshot HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.