Problemi postoje, Terraneo ćemo gledati u drugim kombinacijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kuloarske priče postale su java i izašle na svijetlo dana. Višednevna nagađanja, o kojima ste već mogli čitati na našem portalu i u pretprošlom broju Šibenskog tjednika, kako Terranea ove godine neće biti poprimili su i konkretan oblik. Iz izvora bliskih organizatorskom timu saznali smo da su na pomolu velike promjene uzrokovane nezadovoljstvom novog vlasnika festivala. Odnosi se to  prvenstveno na lošu financijsku bilancu koju je Terraneo uprihodovao prošle godine, ali i na čitav niz stvari koje koče i spriječavaju daljnji razvoj festivala. Od glasnogovornika festivala, Luke Pavića, uspijeli smo saznati tek toliko da su svi svjesni kako se s objavom i najavama debelo kasni,  zar bi se netko propustio pohvaliti headlinerima festivala?, te da će se više informacija znati za koji dan.

Dolazimo tako i do krucijalnog pitanja. Hoće li Terranea uopće više biti u Šibeniku?

-Sve se čini kako bi se Terraneo i ove godine održao, međutim kako će festival izgledati, morat ćemo svi skupa pričekati – kazao je Pavić, diskretno otkrivajući detalje i ‘istine’ koji se mogu pročitati samo između redova.

-Ja znam da su u Šibeniku svi znatiželjni i nestrpljivo čekaju bilo kakvu vijest, ali bit će onako kako odluče vlasnici festivala i to je jedina istina – kaže Pavić.

Stav Gradske vlasti je od prvog dana festivala nepromijenjen.  S organizatorima su u neprestanom kontaktu i čine sve da Šibenik i dalje ostane grad domaćin festivala.

Problema ima, to nije upitno. U kakvom ćemo svjetlu gledati Terraneo, i hoćemo li uopće?,  ostaje nam vidjeti za koji dan kada se organizatori oglase službenim priopćenjem.


Pratite nas i na društvenim mrežama: