Predstava ‘Život je čudo’ pretpremijerno u šibenskom kazalištu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku najavljuje pretpremijeru monodrame ‘Život je čudo’  Teatra Rugatino, a u režiji Radovana Marčića. ‘Život je čudo’, monodrama nastala prema tekstu Ivice Ivaniševića, u šibenskom kazalištu igra 19. studenog, s početkom u 20 sati.

POSVETA IVICI VIDOVIĆU

‘Život je čudo’ u tematskom smislu pripada spektru dalmatinskih priča: glavni lik Fabijan – klesar, prostodušni, vremešni Splićanin – saldira svoj život. Njegova sasvim osobna inventura može se čitati i kao neka vrsta kataloga svih zamisliv nevolja i zala što se mogu sručiti na čovjeka.

Tekst je ambijentiran u dalmatinske predjele te, iako presudno određuju život glavnog junaka, otvara prostor za univerzalna pitanja o sudbini, slobodnoj volji, uzrocima sreće i nesreće.

Glavnu ulogu tumači prvak drame HNK Zagreb, Siniša Popović, koji je maestralno izgtadio lik Fabijana, dok režiju potpisuje Radovan Marčić.

Predstavu ‘Život je čudo’ Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji srvarao nezaboravne uloge, Ivici Vidoviću.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.