Predrag Šarić za Šibenski portal: Bila bi greška ako BeoBasket već ovog ljeta pošalje Darija na NBA draft

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dario Šarić ovih je dana izabrao menadžersku agenciju koja bi sljedećih godina trebala brinuti o njegovoj karijeri.

Izbor je pao na agenciju BeoBasket, odnosno, na jednog od najpoznatijeg agenta Miška Ražnatovića, koji u svom ‘portfelju’ ima brojne poznate sportaše. On je najavio kako će plan za najboljeg mladog europskog igrača, za kojeg se otimaju najveći klubovi sa Starog kontinenta, iznijeti za koji dan. Međutim, iz nekih njegovih izjava dalo se iščitati kako bi 20-godišnjeg Šibenčanina, trenutno člana Cibone, najradije već ovog ljeta poslao na NBA draft. To bi, smatra Darijev otac Predrag Šarić, bio pogrešan potez.

gkk cibona saric

– Stalno ponavljam kako Dario još nije ni fizički ni psihički spreman za NBA i nadam se kako će na koncu Ražnatović donijeti odluku koja će biti najbolja za Darija – kazao nam je Šarić stariji.

– Ključno je da se pronađe klub koji će platiti odštetu od 1,2 milijuna eura i u kojem će Dario igrati, nastaviti se igrački razvijati. Hoće li to biti Efes, Real Madrid ili neki treći europski klub, nije bitno. Međutim, sve naginje tome da će ga BeoBasket već ovog ljeta poslati na NBA draft, s čime se mi kao obitelj ne slažemo. U tom slučaju, 600 tisuća eura platio bi NBA, a preostalih 600 tisuća Dario iz svog džepa. Ali, kako sam kazao, preuranjeni odlazak ‘preko velike bare’ bio bi prije svega loše za Darijev igrački razvoj – smatra Predrag Šarić, dodajući kako nije sudjelovao u Darijevom izboru menadžerske agencije. Ali, općenito drži kako je BeoBasket dobar izbor.

saric-dario-i-tata

– Ražnatović je jedan od boljih menadžera u regiji, koji zna svoj posao, koji ima puno iskustva i to mi daje nadu kako će na kraju ipak donijeti plan koji će prije svega biti u Darijevom interesu – zaključio je Predrag Šarić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: