Potpisan ugovor vrijedan 2,2 milijuna kuna za modernizaciju javne rasvjete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ugovor o vrijedan 2.220.425 kuna potpisan je između grada Šibenika te tvrtki Elos d.o.o. i Pectus d.o.o. Predmet ovog ugovora je nabava i ugradnja materijala za modernizaciju javne rasvjete u Šibeniku primjenom mjera energetske učinkovitosti i zaštite od svjetlosnog onečišćenja. Modernizacija javne rasvjete uključuje nabavu i montažu novih svjetiljki, te demontažu i odlaganje starih svjetiljki. Do kraja godine na 506 rasvjetnih mjesta zamijenit će se ukupno 608 svjetiljki koje u današnjim uvjetima ne zadovoljavaju visoke EU standarde, te su veliki potrošači energije. Koristit će se tehnologija visokotlačnog natrija koja se prilikom analiza i usporedbi s LED rasvjetom pokazala cjenovno optimalnija.

Ovim projektom se neće mijenjati raspored i pozicije rasvjetnih mjesta, kao ni stupovi, podzemna ili nadzemna kabelska mreža, nego isključivo rasvjetna tijela. Nove žarulje, osim što će biti energetski učinkovitije, kvalitetnije će osvjetljavati cestu i bit će prilagođene vozačima i pješacima. Novu rasvjetu dobit će Ulica 8. Dalmatinske udarne brigade, Ulica Stjepana Radića, Ulica Kralja Zvonimira, Ulica Bribirskih knezova, Ulica Antuna Mihanovića, Ulica Bana Josipa Jelačića, Bosanska ulica, Obala prvoboraca, Obala palih omladinaca, Obala dr. Franje Tuđmana i dionica magistrale kroz Brodaricu.

‘Realizacijom ovog ugovora ćemo na godišnjoj razini ostvariti uštedu u gradskom proračunu od oko 341 tisuće kuna. S obzirom da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Šibeniku bespovratno osigurao 40 posti vrijednosti troškova ugovora, cijeli ovaj projekt, odnosno ulaganje, ćemo isplatiti kroz period od 4 godine.’, rekao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.