POTPISALI PETICIJU: Stanari Građe ne žele prihvatilište za beskućnike u svojoj ulici!

Stanari Ulice braće Polić u gradskoj četvrti Građa u centru Šibenika potpisali su peticiju kojom se protive odluci Grada da se u spomenutoj ulici konačno uredi dugo čekano prihvatilište za šibenske beskućnike. Naime, gradonačelnik Željko Burić je za sutra, 10. siječnja najavio obilazak lokacije u Ulici braće Polić na broju 14, a istodobno bi volonteri Caritasa trebali započeti s čišćenjem i uređenjem prostora. Grad Šibenik prostor površine od 127 m2 Caritasu bi za ovu namjenu, bez naknade, dao na rok od 20 godina za što je u proračunu osigurano 100 tisuća kuna godišnje.

‘STANARI SE BOJE SUMNJIVIH LIKOVA…’

dom za beskucnike1

No, tamošnji stanari ne gledaju blagonaklono na beskućnike koji će biti smješteni u njihovu susjedstvu. Stoga su organizirali peticiju te je predali gradskoj upravi.

-To je jako uska ulica i ljudi se jednostavno boje da će im ulica postati okupljalište sumnjivih likova…Bilo bi poželjno da je Grad prihvatilište za beskućnice smjestio negdje izvan centra Šibenika – kazao nam je predsjednik gradske četvrti Građa Radomir Pletikosa koji je i sam potpisao peticiju. Na naše pitanje nije li to izravan napad na jednu od najugroženijih kategorija društva, odgovara:

-Slažem se da su oni ugrožena skupina društva, mi nemamo ništa protiv prihvatilišta, samo smatramo da izabrana lokacija nije adekvatna – tvrdi Pletikosa.

GRADONAČELNIK NE VJERUJE

dom za beskucnike5

Neočekivanom reakcijom mještana Građe, kako doznajemo, zgroženi su i gradski poglavari. Šibenski gradonačelnik Željko Burić odbija vjerovati kako je peticija usmjerena protiv beskućnika te napominje kako će se prihvatilište urediti na zadovoljstvo beskućnika i svih stanara u Ulici braće Polić.

Kažimo kako šibenski beskućnici, za razliku od onih u Splitu i Zadru, godinama nisu imali prihvatilište pa su se snalazili kako znaju i umiju. U Caritasu se, prema posljednjim podacima, hrani od osam do deset beskućnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.