Pljačkaš Splitske banke u Šibeniku uhićen nakon sedam godina bijega

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon sedam godina bijega, zbog pljačke Splitske banke u središtu Šibenika 2005. godine, uhićen je hrvatski državljanin Bojan Dragičević. Večernji list prenosi da je 31-godišnji Banjolučanin uhićen u nedjelju u Klašnicama pokraj Laktaša u Bosni i Hercegovini.

Iako se godinama nalazio na popisu Interpola, konačno je predan u ekstradicijski pritvor Suda BiH. Sudilo mu se u odsutnosti, zajedno s braćom, Željkom (30) i Zoranom (29) Svitlici iz Šibenika zbog dvostruke pljačke poslovnice Splitske banke. Braća nisu poricala sudjelovanje. Ali nisu mogli objasniti na što je potrošen opljačkani novac, čak 337 tisuća kuna iz prve, te 491.213 kuna iz druge pljačke. Oružje nije nikada pronađeno, a Zoran je tvrdio da su upali u banku s plastičnim pištoljima. Može se pretpostavljati koliko je točno da su pljačkaši novac od prve pljačke predali nekoj osobi u Srbiji kako bi kune zamijenila u eure, no taj ih je “partner” naprosto prevario i ostavio bez novca, što je bio razlog organizacije druge pljačke – navodi se u Večernjaku.

Drugooptuženi Zoran Svitlici osuđen je i u Srbiji 2002. godine na zatvorsku kaznu od godinu i pol dana zbog kaznenih djela. Srbija ga je izručila Hrvatskoj po međunarodnoj tjeralici.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.