Pirovačka Utrka tovara najveća turistička atrakcija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Turistička zajednica Općine Pirovac potrudila se i ove godine napraviti što raznovrsniji program Pirovačkog ljeta s prilično jasnim ciljem – zadovoljiti ukuse domaćeg i stranog gosta i pružiti im dobru zabavu u danima koje provode u Pirovcu. Osim dobro uhodanih i jako popularnih glazbenih večeri, vodilo se računa i o prezentaciji domaćih proizvoda, ali i programu posebno namijenjenom najmlađoj publici. Tako se prošli mjesec u Pirovcu uživalo u Biciklijadi, Lovačkoj večeri, puhačkim i rock koncertima, klapskim večerima, ali i radionicama i predstavama za djecu. Svaka od tih večeri imala je i svoju publiku, a kako se dobitna kombinacija nikada ne mijenja, tako će i već najavljeni program za kolovoz svojom raznovršnošću i kvalitetom sigurno zadovoljiti sve goste Pirovca i okolnih mjesta.

UTRKA TOVARA

Već prvi tjedan ovog mjeseca, u kojemu gotovo da i nema dana, a da se nešto ne događa, nudi obilje zanimljivog i raznolikog sadržaja. Danas, srijeda 6. kolovoza, na glavnom trgu koncert će održati Show legende, dok će dan poslije u organizaciji Udruge ‘Dalmatinski tovar’ biti organizirana Utrka tovara.

-Utrka tovara tradicionalna je manifestacija koja se već dugi niz godina, uz kraće prekide, organizira u samom centru Pirovca – govori nam predsjednik Udruge Alen Gulam i nastavlja: ‘Kako ni nas nije zaobišla recesija tako će i nagrade ove godine biti nešto skromnije, ali to se sigurno neće odraziti na kvalitetu i atraktivnost same utrke – kaže Gulam. Početak utrke zakazan je za 20 sati.

SUSRETI KLAPA

Dan poslije, petak 8. kolovoza, organizira se Kašićka fešta, a do dugo u noć sve prisutne zabavljat će grupa Boss. Subota je dan rezerviran za najmlađe, pa će tako u sklopu bogatog programa Pirovačkog ljeta Glumačka družina iz Pirovca održati predstavu Pipi duga čarapa, a u nedjelju će opet na glavnom pirovačkom trgu KUD ‘Bezdan’ iz Pirovca u folklornoj večeri sve prisutne upoznati sa starim pjesmama i plesovima pirovačkog kraja.

Program Pirovačkog ljeta nastavlja se i u ponedjeljak u večeri pod nazivom Susreti klapa. Program na Trgu Rudina počinje u 21.30 sati, a nastupaju ‘Vokalisti Salone’ iz Solina, ‘Podvorje’ iz Kaštel Sućurca, ‘Bunari’ iz Vodica, ‘Skradinke’ iz Skradina i ‘Dalmatinke’ iz Primoštena. Voditelj Borislav Čubrić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: