Otvara se nova onkološka ambulanta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Opća bolnica Šibenik ovih će dana otvoriti još jedan renovirani odjel, ovaj put za najteže onkološke bolesnike. Kemoterapiju više neće primati u dvije male vlažne sobice, niti će drugi morati gledati patnju koju prolaze, a na novom odjelu omogućit će im se dostojanstveni uvjeti i pratnja dok prolaze jedne od najtežih trenutaka u životu.

VELIKO PROŠIRENJE

– Samo je pitanje dana kada ćemo otvoriti Onkologiju, odnosno  onkološki odsjek interne. U odnosu na prije, najteži bolesnici imat će deset puta više prostora te prijeko potrebnu privatnost. Kompletno smo iselili odjel audiologije i prostor onkologije proširili na oko 400 metara četvornih prostora – najavljuje dr. Željko Burić, ravnatelj Opće bolnice Šibenik. Riječ je o vrlo zapuštenom odjelu čija je prizemna zgrada sagrađena još davne 1892. godine i koja se nikad nije sređivala. Kap koja je prelila čašu bila je poplava u veljači ove godine kada se urušio strop, a uslijed puknuća cijevi kompletno su bili uništeni i zidovi te audiološka oprema. Međutim, čim završe jedni radovi Opća bolnica otvara druge. Obzirom da se trenutno uređuje Hitni bolnički prijem, paralelno će se građevinski širiti i prvi kat Poliklinike (poviše Hitnog bolničkog prijema). Na njegovom istočnom krilu, čim to bude moguće, preselit će i cijeli odjel hemodijalize, koji se trenutno nalazi u prizemlju zgrade Kirurgije.

– Tvrtka koja već deset godina pruža usluge dijalize pacijentima u šibenskoj Općoj bolnici donacijski će opremiti i urediti cijeli novi odjel, a na mjestu sadašnje dijalize napokon će biti oformljen samostalni odjelu urologije.

Na taj način napokon odvajamo urologiju od kirurgije, jer to i jest posebna kirurška struka – zaključuje dr. Burić.

NOVI RASPORED ODJELA

Sve ambulante koje se danas nalaze na prvom katu Poliklinike, a riječ je o citološkom, patološkom laboratoriju, te kožnoj ambulanti, sele u zgradu bivšeg plućnog dispanzera gdje se trenutno nalazi očna ambulanta. U istu zgradu trajno će useliti i bolnička ljekarna te očne ambulante.

– Zgrada ex plućnog dispanzera bit će kompletno renovirana, i prostorno proširena. Projekt je već gotov, a stajat će oko osam, devet milijuna kuna. Financirat će ga sama bolnica iz decentraliziranih sredstava kroz tri proračunske godine – pojašnjava dr. Burić, zaključujući da će raspisati natječaj čim decentralizirana sredstava dobiju pravnu snagu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: