ODLAZI IZ NP KRKA: Restović potvrđen za zamjenika ministra zaštite okoliša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade Tonči Restović imenovan je pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode. Restović je diplomirani pravnik s gotovo deset godina iskustva u privatnom sektoru, a na mjesto pomoćnika ministra dolazi s pozicije ravnatelja Nacionalnog parka Krka.

U gotovo dvije godine rada kao ravnatelj NP Krka ostvario je značajne rezultate u unapređenju upravljanja parkom i unio mnoge novosti, priopćili su iz SDP-a Šibenik čiji je Restović član. 

Kao ravnatelj Nacionalnog parka Krka, jednog od naših najznačajnijih parkova, često je surađivao s čelnim ljudima ministarstva i njegov je rad dobivao pozitivne komentare, a uvijek se isticao proaktivnošću i strateškim pristupom. Ove karakteristike bit će mu od velike koristi kad preuzme Upravu za inspekcijske poslove jer upravo aktivnosti inspekcije imaju važnu ulogu u uspostavljanju kvalitetnog sustava zaštite okoliša i prirode koje počiva na dosljednom provođenju propisa. Iskustvo bavljenja pravom u privatnom sektoru i rezultati koje donosi nakon dvije godine vođenja velike javne ustanove Nacionalni park Krka kvalitetna su podloga za brzo snalaženje u resoru i preuzimanje vođenja inspekcije  – ističe ministar Mihael Zmajlović uz imenovanje Restovića.

Nacionalni park Krka drugi je po broju posjetitelja i prihodima u Hrvatskoj.

U posljednje dvije godine ostvarena su značajna poboljšanja u upravljanju pri čemu se posebno ističe snažan zaokret prema povlačenju sredstava iz europskih fondova. Uz ta sredstva, park može značajno osnažiti svoju funkciju generatora razvoja cijele šire regije. Politika otvaranja zaštićenih područja prema lokalnoj zajednici i rast i razvoj kroz sinergiju parkova i regije kako ju je zacrtala ova Vlada najbolje se vidi kroz  ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu i kapitalne projekte. Po prvi puta zaista se omogućuje da naš najvredniji resurs, očuvana i jedinstvena priroda naših zaštićenih područja, nacionalnih i parkova prirode ostvari svoj puni potencijal i podigne cijelu širu regiju oko pojedinih parkova.

Ponosan sam na sve što smo u ove nepune dvije godine ostvarili i pokrenuli na Krki. Siguran sam da će tim koji ostaje u parku projekte uspješno dovesti do kraja. Zahvaljujem ministru Zmajloviću što je prepoznao moj doprinos i pozvao me na novi izazov i nadam se da ću radom i rezultatima opravdati povjerenje – povodom imenovanja ističe Restović.

Mjesto pomoćnika ministra za inspekcijske poslove preuzet će 17. studenog.


Pratite nas i na društvenim mrežama: