Očekuje nas rekordan turistički rujan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U samoj sezoni, pogotovo u srpnju, u hotelu ‘Punta’ u Vodicama imali su određenih problema s brojem gostiju, ali Antonija Radić, glasnogovornica hotela ‘Punta’ u Vodicama, očekuje odličnu posezonu, baš kao i predsezonu, kad su u ‘Punti’ ostvarili osjetni porast prihoda i broja gostiju u odnosu na prošlu godinu.

– U posezoni očekujemo puno bolje rezultate nego u punoj sezoni, što se najbolje vidi iz činjenice da na duže vrijeme nemamo praznog kreveta, na duže vrijeme smo u potpunosti bukirani. Tu se uglavnom radi i o gostima koji su bolje platežne moći, dolaze nam brojni Englezi koji vole potrošiti na svom odmoru. Naravno, tu su i brojni kongresi koje organiziramo u hotelu, a već sad mogu reći i da će aranžmani za Božić i Novu godinu također biti rasprodani. Dakle, smatram da je brojka od milijun noćenja samo u rujnu na području cijele Dalmacije i više nego realna – kaže Antonija Radić.

– S obzirom da dugi niz godina radimo sa stalnim partnerima, hotel ‘Borovnik’ svakako će biti otvoren barem do mjeseca studenog. Imamo planove kako bi radili i tijekom cijele zime, ali to tek kad se u potpunosti u funkciju dovede sportska dvorana u Tisnom. Bazen u okviru hotela već imamo i neće ga biti problem natkriti i prilagoditi zimskim uvjetima. Tako ćemo se u budućnosti sigurno orijentirati na dovođenje sportskih grupa tijekom zime – kaže vlasnik hotela ‘Borovnik’ u Tisnom Dane Slamić.

ljeto plaza

REALNE BROJKE

Brojku od milijun noćenja samo u rujnu na području Šibensko- kninske županije smatra u potpunosti realnom.

– Moglo bi se u rujnu ostvariti i više noćenja od te brojke, samo trebamo pravu strategiju. Dakle, ne radi se o preambicioznoj brojki – kaže Dane Slamić.

Po najavama, napokon bi se mogao ostvariti san o sezoni koja traje bar dva mjeseca duže od same ljetne špice, a Dalmacija postati hit destinacija i izvan svima poznatih okvira ‘sunca, plaža i prekrasnog mora’.

Ostvare li se i trenutačne vremenske prognoze DHMZ-a,  pripremiti se valja za iznadprosječno toplu jesen, te na prosjeku primjereniju zimu. Pritom će vjerojatno sva tri mjeseca koja se, zbog jednostavnosti izračuna, ubrajaju u klimatološku jesen (rujan, listopad, studeni) vjerojatno biti iznadprosječno topli, neki od njih možda ponegdje i ekstremno topli. A sve to ide na ruku turističkim djelatnicima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: