OBRAT: Kursan ipak ostaje u HSP AS, imenovan povjerenikom stranke za grad Šibenik

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mario Kursan, povjerenik je HSP-a dr. Ante Starčević za šibensko područje. U subotu, 8. studenog tako je odlučilo vodstvo stranke u Zagrebu, a nakon što se šibenska podružnica ‘starčevićanaca’ praktički ugasila budući da su je napustili svi njezini članovi na čelu s predsjednikom Nikicom Penđerom. Zanimljivo je, međutim, što je u priopćenju GO HSP-a dr. Ante Starčević u kojem podnose ostavke na stranačke dužnosti i napuštaju stranku, navedeni i Kursan i to kao predsjednik nadzornog odbora GO Šibenik i predsjednik nacionalnog odbora za EU fondove.  Upitali smo ga zbog čega je promijenio mišljenje i to u samo nekoliko dana te ponovno postao djelom ‘starčevićanaca’.

-Ja se nisam nikad ispisao iz stranke, bilo je logično nakon što je predsjednik Nikica Penđer podnio ostavku da to učinimo i mi ostali dužnosnici u stranci. Obavljao sam dužnost predsjednika nadzornog odbora i više nisam imao što nadzirati, nakon što se GO raspustio. Osim te funkcije, obavljam i dužnost tajnika ŽO HSP-a dr. Ante Starčević te s te funkcije nisam nikad odstupio – govori nam Kursan. Dodaje kako je jedno dati otkaz na funkciju u stranci, a drugo ispisati se iz stranke te smatra kako je na nacionalnoj razini malo ‘starčevićanaca’ koji su ispis i zatražili. Nastavlja kako je ostavka predsjednice Ruže Tomašić za sve u stranci bila ogroman šok, kao i ostavke koje su nakon toga uslijedile.

Iako se oko budućnosti stranke razišao u mišljenju s dojučerašnjim predsjednikom šibenskog HSP-a AS, ujedno i dogradonačelnikom, Nikicom Penđerom, Kursan napominje kako obojica i dalje surađuju na projektima u Gradu Šibeniku. Kursan je, naime, angažiran kao vanjski suradnik u Gradskoj upravi.

Kao povjereniku stranke zadatak mu je ponovno okupiti ‘starčevićance’ u gradu Šibeniku te vidjeti koliko ih je članova napustilo. Kursan rok za regrutaciju i ‘zbijanje’ redova šibenskog HSP-a dr. Ante Starčević ima do 13. prosinca kada će se održati  izvanredni stranački izbori.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.