Nikad življe ljeto na Zlarinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pustolovno-kulinarska Otočna odiseja koju predvodi prvi hrvatski Masterchef Šime Sušić i njegov suputnik Marko Kovač u petak, 27. srpnja stiže na otok Zlarin gdje će sudjelovati na tradicionalnoj Srdeladi. Udruga mladih Tatavaka najavljuje tradicionalnu otočnu feštu u potpuno novom ruhu, a uz besplatne srdele i kuhinju prvog hrvatskog Masterchefa, u zabavnom programu nastupit će bend Oranž. Prijevoz do Zlarina osiguran je brodom iz Šibenika u 19:30 sati, a povratak za Šibenik predviđen je brodom u 05:25 sati.

ZLARINSKI ‘WEMBLEY’

Spomenimo kako je udruga mladih Tatavaka donirala i postavila četiri reflektora na nogometno igralište na Zlarinu što će značiti bolji i kvalitetniji nogometni turnir na male branke. Devet metara visoki stupovi bili su, na veselje čitavog mjesta, podignuti u rekordnom roku. Zlarinjani s nestrpljenjem očekuju prvu noćnu utakmicu na svom nogometnom terenu koji od sada u šali zovu ‘Zlarinski Wembley’. Obzirom na bogat program Zlarinskog
ljeta, službeno otvorenje ‘Wemblyja” morat će pričekati koji dan kako bi se svi Zlarinjani mogli okupiti, a nogometno igralište moglo zasjati u svom punom sjaju.

MLADI ZLARINJANI U AKCIJI

Udruga Tatavaka, inače, postoji od 2010. godine, a primarni im je cilj život vratiti na otok i mladima pružiti sadržaj kakav im je dostupan i u gradovima. Radi sebe i budućih generacija Tatavaka djeluje, organizira ali i ulaže u svoj otok. Mladi su, preko udruge, od zaborava spasili tradicionalnu zlarinsku Srdeladu, aktivno sudjeluju u svim akcijama,  pa tako i u organizaciji ovogodišnjih zbivanja na otoku, a do sada se  mogu pohvaliti i organizacijom Prvomajskog fažola za cijelo mjesto te  velikim doprinosom u organizaciji pomoći stanovnicima Zlarina prošle  zime kada su, zbog snijega, bili odsječeni od ostatka zemlje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.