FOTO: ‘Nestala’ šetnica, snimio naš čitatelj koji se jutros tamo kupao

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Oborine već nekoliko dana bez prestanka padaju i otežavaju nam svakodnevnicu. Naš čitatelj poslao nam je slike s novoizgrađene šetnice kroz Kanal sv.Ante koja je zbog obilnih kiša potpuno potopljena. Kontaktirali smo odgovorne kako bi saznali postoji li mogućnost većih šteta uslijed ekstremnih vremenskih uvijeta, odgovor smo dobili  od Anite Babačić-Ajduk iz Agencije za upravljanje zaštićenom prirodnim vrijednostima Šibensko- kninske županije, koja je i nadležna za šetnicu u kanalu.

setnica potopljena

– Nije došlo do nikakve nepredviđene situacije, projektant šetnice Nikola Bašić i predvidio je da bi moglo doći do ovakvih situacija zbog obilnih kiša, a daske se malo klimaju baš da ne bi došlo do većih šteta. Bašić je promatrao i plimu i oseku na tom mjestu, sve je napravljeno planski, pa i visina mosta. Daske su od kvalitetnog drva, pa im neće smetati voda. Uostalom, na te daske imamo i garanciju od dvije godine. Ako se koja i više razmrdala, kvar ćemo lako popraviti- kaže Anita Babačić- Ajudk.

setnica potopljena 1

Poslao nam je slike potopljenog mosta koji vodi do tvrđave sv. Nikole.

-Kako se još kupam u moru nosim sa sobom šlape pa mi nije bio problem zgaziti most. Prilikom tog mog prelaska preko istog osjetio sam da se neke grede klimaju. Iznenadilo me je to pa sam provjeravao da mi se nije učinilo. Ne, nije mi se učinilo. Da li će biti klimave kad je suho to ne znam. Klimave grede su bliže strani onom otočiću prije sv. Nikole-upozorava Siniša.

sinisa kostelac kupac

Jutros, u 8:30 sati,Siniša Kostelac, unatoč kiši i hladnom vremenu, otišao je na svoju dozu ‘banjade’ i to na novoizgrađenu šetnicu.

-Oko 5 do 10 minuta budem u moru svaki dan, a dokle ću se kupati ne znam. Šalim se sa prijateljima da ću se banjati na Božić i da ću se slikati sa kapom djeda Božićnjaka. Prošli vikend sam se banjao u takozvanom jacuzzi u na Roškom slapu, koji mislim da je služio za pranje robe ili tako nečeg – otkriva naš čitatelj.

sinisa kostelac kupac 1

Ova je slikana 17.studenog, oko 10 sati, na Roškom slapu, a kako nam je Siniša kazao on samo jednostavno uživa u onome što nas okružuje.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.