Natali Dizdar: U Šibeniku slavim deset godina karijere

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ožujak u HNK-u u Šibeniku bogat je raznolikim programom, između ostalog, najviše se ističe koncert izvrsne Natali Dizdar, pjevačica će nastupiti pred Šibenčanima 22. ožujka u 20 sati. Prvo pojavljivanje u javnosti Natali je ostvarila krajem 2003. u popularnom reality showu televizijske kuće Nova TV, gdje je zapažena zbog snažnog vokala i završava u finalu, kao trećeplasirana. Danas 30-godišnja pjevačica slavi deset godina svoje karijere koju će proslaviti sa šibenskom publikom, stoga smo s njom pročakulali o prvom desetljeću na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali smo se dotaknuli i privatnog života ove uvijek vedre i nasmiješene pjevačice.

Javnost te je upoznala u reality showu, nakon čega je započela tvoja glazbena karijera? Možeš li se prisjetiti samih početaka karijere?

-Moja glazbena karijera je započela puno ranije zapravo, ali na profesionalnoj razini je sve krenulo izlaskom prve pjesme ‘Ne daj’. Bila sam klinka i sve mi je bilo novo, zanimljivo i uzbudljivo, znala sam da oko sebe imam odličan tim sastavljen od moje menagerice Goge Bošak i glazbenog producenta Coca Mosquita u koje sam imala apsolutno povjerenje, tako da imam samo lijepe uspomene i pozitivan osjećaj.

Nakon prvih deset godina karijere, možeš li nam otkriti neke od svojih najdražih trenutaka koji se proživjela? Čega se najčešće prisjećaš?

-Uff…bilo je stvarno svega i svačega u ovih deset godina karijere, ali najradije se prisjećam svojih koncerata i nastupa, putovanja i druženja s bendom, nezaboravnih aftera i turneje u kojoj smo znali spojit po pet-šest dana bez spavanja…uglavnom, rocknroll..

Šibensku publiku zabavljat ćeš krajem ožujka, što im spremaš? U kojim ćeš sve gradovima obilježiti prvo desetljeće rada?

-U Šibenik dolazim po prvi puta održati samostalni koncert i drago mi je da ćemo raditi u tako jednom lijepom prostoru kao što je HNK. Dolazim sa dečkima koji su inaće jazzeri tako da cemo biti u formi trija i napravit ćemo jedan presjek mojih pjesama i drugih odabranih za koje smo složili aranžmane tako da budu neki glazbeni odraz svega onog što radimo i volimo.

Koja vlastita pjesma ti je posebno draga i zbog čega? Jesi li ikada kome posvetila pjesmu?

-Sad trenutno sam zaista zabavljena vlastitim autorskim pjesmama za koje se nadam da će se naći na trećem studijskom albumu i ponoviti uspjeh hitova kao sto je ‘Grijeh’, ‘Ne daj’, ‘Stranac’, ‘Dan po dan’…volim i kako zvuči pjesma ‘Sami’ sa ZKM-a, kao i bonus track ‘sophisticated lady’ sa prvog albuma. Nisam još nikome posvetila pjesmu, ali gotovo svaku sam u jednom trenutku pjevala nekome. Volim tu intimnost između mene i glazbe koju izdvojim, da nema toga ne bi se ni bavila ovim poslom.

Gdje se vidiš u budućnosti, imaš li neke privatne i poslovne planove?

-Uskoro krećem na turneju ‘nokia lumia tour’, radit ćemo koncerte na otvorenim i zatvorenim lokacijama, što kazališta, klubovi ili neki odabrani prostori otvorenog tipa. Nadam se da ćemo u sljedećih par mjeseci ući u studio i objaviti single kao najavu trećeg studijskog albuma, a što se tiče privatnog kao i uvijek imam neka putovanja u planu, prvo po redu je najvjerojatnije Azija, ne znam još točno gdje..

Imaš li želju otpjevati duet s nekim domaćim izvođačem, ako da s kim i zbog čega ti je želja?

-Bilo je nekakvih poludogovora, ali ne volim ništa unaprijed govoriti, znat će se sve kad definiramo stvar do kraja.

S obzirom da si diplomirala na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, vidiš li se jednoga dana na poslu u struci?

-Radim honorarno u centru za socijalnu skrb, to mi je za sad dovoljno.

Natalie koju javnost poznaje je uvijek vedra i nasmiješena, možeš li sebe opisati u nekoliko riječi?

Pa eto otprilike takva i jesam, pozitivna, opuštena, itd… 🙂

U deset godina karijere objavila si tri albuma, kada možemo očekivati novi album, singl?

-Ove godine svakako single, a 2015 i album.

Pretprodaja i rezervacija ulaznica u uredu marketinga radnim danom od 9 do 15 sati. Prodaja ulaznica na blagajni kazališta od 17. ožujka u vremenu od 10 do 12 i u uredu marketinga od 12 do 15 sati. Rezervacija ulaznica na 212 473 ili e-mail: blagajnakazaliste@hotmail.com


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.