Mišura i Duilo: Pauk bi se trebao ugledati u HNS-ove župane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Županijski vijećnici HNS-a Petar Mišura i Vlatka Duilo još jednom su prozvali šibensko-kninskog župana Gorana Pauka zbog, kako kažu, katastrofalnih podataka koji se vežu za Šibensko-kninsku županiju te su se zapitali ‘ide li ona dalje ili dolje’.

-Šibensko-kninska županija bilježi negativnu stopu rasta turističkih dolazaka, prema regionalnom indeksu konkurentnosti pali smo s 14.-og na deseto mjesto,  jedina smo županija s brojkom umirovljenika koja je veća od broja zaposlenih, od ukupno žitelja županije njih 7,4 posto prima socijalnu pomoć, a prosjek Hrvatske je 2,1 posto. Imamo negativan prirodni prirast, broj umrlih je 1452, a novorođenih tek 890 – nabrajali su HNS-ovci dodajući kako aktualna županijska vlast za navodene probleme nema rješenje.

-U Planu nabave Šibensko-kninske županije za 2014. godinu nema investicija, ne postoji razvoj.  Župan je naveo kako su osigurane određene mjere za 2014. godinu, no mi ih u proračunu ne vidimo. Uostalom, prihodi su za prvih šest mjeseci ove godine pali za 3,5 posto, a rashodi se povećali za više od 11 posto. U proračunu nema čak niti naknada za svako novorođeno dijete – kazali su Mišura i Duilo.

Županu Pauku predložili su, ako već sam ne zna kako riješiti probleme, da se ugleda na HNS-ove župane u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji koji vode dvije od četiri najkonkurentnije županije u zemlji.

-Međimurski župan Matija Posavec, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, osigurao je besplatne udžbenike za svu djecu u svojoj županiji, a prodao je i automobil kako bi osigurao sredstva. Naš župan govori da nema novca za besplatne udžbenike, a kupuje dva automobila za vozikanje po županiji. Mi iz HNS-a spremni smo mu pomoći i pokazati kako se radi, ne treba izmišljati toplu vodu treba samo vidjeti koje su mjere poduzeli uspješni župani – poručila je Duilo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: