MIRKO RADAK: Kredit HBOR-a od 10 milijuna eura za TLM- Aluminij stopirao je Branko Grčić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predsjednik gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Mirko Radak danas je na konferenciji za medije rekao kako raspolaže podacima da je kreditiranje TLM-a od strane HBOR-a u iznosu od 10 milijuna eura bila već gotova stvar, ali je potpredsjednik Vlade Branko Grčić stopirao taj kredit.

– Za kreditiranje TLM-a bili su i ministar Vrdoljak i premijer Milanović, ali, eto, Branko Grčić je stopirao taj proces. HBOR sada traži jamstvo neke poslovne banke, jer Grčić misli da kredit TLM neće moći sam otplaćivati. Inače HBOR nikad ne traži jamstva poslovnih banaka, a Jadranska banka nema tu snagu- kaže Mirko Radak.

Istakao je i kako su po tom pitanju iz TLM-Aluminija na adresu premijera Milanovića poslana dva pisma, ali nikad ništa na njih nije odgovoreno.

– Ako su već utukli puste novce u spas brodogradnje, jer je ocijenjena strateškom privrednom granom, država mora spasiti i TLM, jer bez njega propada grad Šibenik i cijela županija. S TLM-om u izrazito teškoj situaciji, dugovi TLM prema JABI vrte se oko 100 milijuna kuna. Sad je došlo zadnje vrijeme za to, sedmogodišnji ugovor potpisan između Vlade i Konzorcija ističe 7. prosinca. Trebaju se staviti sve karte na stol, svi iz ugovora moraju iznaći zajednički način kako spasiti šibenskog aluminijaša. Ako se to ne napravi, vrijeme je i da radnici TLM-a i građani Šibenika postave jedan šator na Markovom trgu ispred zgrade Vlade- kaže Mirko Radak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: