Ministarstvo odobrilo još 13 asistenata u nastavi, devetero iz Knina ostaje bez posla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u petak 31. listopada objavilo je rezultate natječaja za pomoćnike u nastavi na koji su se prijavljivale udruge koje skrbe o djeci s poteškoćama.  Na natječaj su se iz Šibensko-kninske županije javile dvije udruge, ‘Sv. Bartolomej’ iz Knina te ‘Kamenčići’ iz Šibenika, a odobreno im je ukupno 13 asistenata.

Udruzi ‘Kamenčići’, koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom, odobreno je osam pomoćnika u nastavi i to: dva asistenta za Katoličku osnovnu školu, dva asistenta za OŠ ‘Juraj Šižgorić’, dva asistenta za školu u Čistoj Velikoj te po jedan asistent za školu u Vrpolju i školu u Vodicama.

Inače, ‘Kamenčići’ su tražili i jednog asistenta za potrebe OŠ u Pirovcu, ali to im nije odobreno. Zbog čega iz Ministarstva obrazovanja ne navode.

Iz Zagreba nisu pojasnili niti zašto je kninskoj udruzi ‘Sv. Bartolomej’, koja skrbi invalidima, odobreno pet pomoćnika u nastavi, umjesto 13 koliko su ih tražili. U Kninu su se, da stvar bude gora, vodili naputcima koje je Ministarstvo slalo udrugama te su i prije objavljenog natječaja, početkom listopada,  angažirali 11 asistenata koji su i prošle godine bili u sustavu. Nažalost, samo njih troje ostat će na svojim radnim mjestima.

-Tražili smo ukupno 13 pomoćnika u nastavi, 11 od prošle godine i dva asistenta za novih dvoje djece. Odobreno nam ih je samo pet,  troje ostaje od lani, a odobrena su i dva nova asistenta. Nezadovoljstvo odlukom MZOS je ogromno, roditelji se žale, mi smo ogorčeni,  škole negoduju…Pričekat ćemo još dva-tri dana, konzultirati se s roditeljima i svakako žaliti ministarstvu – govori nam Jelica Šimunović iz ‘Sv. Bartolomeja’. Asistenti koje je MZOS odobrilo radit će u OŠ Domovinske zahvalnosti i OŠ Dr. Franje Tuđmana u Kninu, školi u Kistanjama te dvoje za potrebe škole u Drnišu i Oklaju.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.