MINISTAR ZMAJLOVIĆ U SOLARISU: U 2,5 godine realiziraju se projekti u službi gospodarenja otpadom vrijedni 512 milijuna kuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– I najbolji zakon ostaje samo mrtvo slovo na papiru ako se ne provede na terenu. Zahvaljujući političkoj volji i odlučnosti, nakon desetljeća stagnacije konačno svjedočimo golemim promjenama. Samo u ove 2,5 godine realiziraju se projekti u službi gospodarenja otpadom vrijedni 512 milijuna kuna. To je dvostruko više nego u osam godina prije. To pokazuje da je cilj od 50 posto odvojeno prikupljenog papira, stakla, plastike i metala do 2020. realan i dostižan. No, da bi sustav zaživio ključno je da su građani informirani i educirani, da znaju zašto je važno ovo što radimo. Fond za zaštitu okoliša zato će do kraja godine krenuti s nacionalnom kampanjom, a isto očekujemo i od gradova i općina– rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvarajući danas u Solarisu kod Šibenika 6. Susret gradonačelnika i poduzetnika.

zmajlovic

Ministar Zmajlović te predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudionicima su predstavili dosadašnje rezultate i aktivnosti na uvođenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: