Ministar turizma u Šibeniku: Imate najveći nacionalni potencijal u nautici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar turizma Veljko Ostojić sastao se danas, u društvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, sa predstavnicima turističkog sektora Šibensko-kninske županije koji su mu predstavili svoje investicijske planove u narednom periodu.

INVESTICIJSKI PLANOVI

Ravnateljica Javne ustanove zaštićene prirodne vrijednosti Anita Babačić Ajduk ministru je kratko izložila projekt uređenja šetnice kanala sv. Ante, vlasnik hotela Olympia u Vodicama Josip Stojanović predstavio je projekt dogradnje novih hotelskih kapaciteta vrijedan 200 milijuna kuna dok je direktor Solarisa Goran Zrilić ministra upoznao s ulaganjima u hotel ‘Ivan’ te tematskim dječjim hotelom u sklopu hotelu ‘Andrija’ vrijednim 15 milijuna eura.

S ulaganjima na mandalinskom poluotoku, izgradnjom prve marine za megajahte i hotela ‘Šibenik’, ministra je upoznao Burak Baykan iz Dogus Grupe, a svoje poljoprivredno-turističko gospodarstvo u Drinovcima čelnom čovjeku hrvatskog turizma prezentirao je Tomislav Skelin.

Najavljene investicije Ostojić je dočekao sa zadovoljstvom, naglasivši kako je ulaganje jedini način za povećanjem konkurentnosti hrvatskog turizma.

– Čuo sam kvalitetne operativne informacije i razvojno-investicijske planove u hotelijerskom sektoru i sektoru nautike koji su predviđeni u ovoj županiji – istaknuo je Ostojić dodavši kako je upravo u nautičkom sektoru Šibensko-kninska županija najprepoznatljivija u Hrvatskoj te ima najveći nacionalni potencijal.

SOLIDAN TURISTIČKI REZULTAT U 2012.

Osvrnuo se i na turističke rezultate šibensko-kninskog kraja u prvih šest mjeseci ove godine tijekom kojih je ostvareno 1 posto više noćenja nego lani.

– To je solidan rezultat, moramo biti svjesni da je nemoguće iz godine u godinu ostvarivati dvoznamenkaste poraste – napomenuo je.

Na pitanje koliko šibenskom području nedostaje hotelskih kapaciteta, župan Goran Pauk odgovorio je kako je postojeća struktura nepovoljna te da nam novih kreveta nasušno nedostaje. Na državnoj razini, pak, slična je situacija, no o korektnim brojkama i nedostacima ministar nije želio govoriti prije nego što se donose Strategija razvoja hrvatskog turizma koja je u izradi.

– Ako želimo dizati kvalitetu, 14 posto kapaciteta u hotelijerstvu je premalo, bez promjene postojeće ponude teško da ćemo napraviti pomak. Ipak, iznositi nekakve brojke bilo bi prejudiciranje dokumenta Strategije razvoja turizma čiji ćemo prvi draft široj javnosti i turističkom sektoru predstaviti u listopadu ove godine – poručio je Ostojić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: