Ministar Butković: Čvor Meterize radit će se u ovoj godini i početi otkup zemljišta za Rokiće

Ministar prometa Oleg Butković najavio je danas kako će Hrvatske ceste u ovoj godini započeti s gradnjom čvora Meterize u Šibeniku. Natječaj će se raspisati, naravno, nakon što se u Hrvatskom saboru u ponedjeljak usvoji državni proračun, a radovi bi trebali krenuti na jesen.

meterize-cvor2

Zaključak je to današnjeg sastanka ministra Butkovića s predstavnicima Šibensko-kninske županije, grada Šibenika te predstavnicima javnih i županijskih poduzeća.

ministar butkovic u posjeti 180316 3

-Sastanak je bio iscrpan, prošli smo čitavu tematiku te sam zadovoljan idejama i projektima koje radi Županija, Grad, Županijska lučka uprava, Lučka uprava Šibenik. Razgovarali smo o najvažnijim projektima i mogu kazati kako je dogovoreno da brza cesta Šibenik-Drniš-Knin ide dalje s aktivnostima oko izrade potrebne dokumentacije. U ovoj godini napravit će se studija izvodljivosti – najavio je ministar dok je župan Pauk dodao kako će se dokumentacija za brzu cestu pripremati kao da se ‘sutra počinje s gradnjom’.

VRNAŽA, BILICE I DOKUMENTACIJA ZA DOLAC 

Ministar Butković kazao je kako resorno ministarstvo u ovoj godini na raspolaganju ima 37 milijuna kuna za projekte izgradnje komunalnih vezova te je županijske vlasti pozvao da na natječaju prijave projekt luke Vrnaža u Mandalini.

-Oduševljen sam s tim projektom i moramo ga podržati jer nam je važno sve ono što rješava problem komunalnih vezova za domaće stanovništvo – dodao je Butković.
Podsjetimo, luka Vrnaža radit će se u nekoliko faza, a prva etapa vrijedna oko šest milijuna kuna kojom će se urediti 250 vezova za domaće stanovništvo bit će dovršena, najavio je župan, već u ovoj godini. Osim Vrnaže, Županija će od Ministarstva u 2016. godini tražiti sredstva za uređenje luke u Bilicama i projektne dokumentacije za Dolac.

OTKUP ZEMLJIŠTA ZA ČVOR ROKIĆI

Dotaknuli su se i teme čvorova Rokići i Njivice.

D:[TOMISLAV][2013]SUDSKI_VJESTAKKRUZNI_TOK_ROKICIfinal_pred

-U ovoj godini što se čvora Rokiće tiče ići će se u otkup zemljišta, odnosno Hrvatske ceste dat će punomoć Gradu kako bi on mogao započeti taj proces. Kod čvora Njivice tek imamo idejno rješenje i praktički čekamo razrješenje oko priče s TEF-om odnosno što će biti tamo i koje su potrebe oko urbanističkog predviđanja tog dijela grada – izvijestili su.

Ministar je kazao i kako će Hrvatske autoceste u svoj plan investicija staviti uređenje čvora Podi, a Lučka uprava u Šibeniku dobila je zadatak da napravi racionalizaciju projekta izgradnje putničkog terminala na gatu Vrulje.

-Ako se napravi racionalizacija i optimizacija tog projekta, na tome inzistiramo, onda nema zapreke da se on nastavi – zaključio je Butković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.