MDF nužno mora mijenjati koncept, inače će zastarjeti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Međunarodni festival dijeteta, kojeg će se 54 izdanje održati u lipnju ove godine, nužno mora mijenjati koncept, jer ovakav kakav je sad, pomalo je zastario, a djeca, sve više naviknuta na nove tehnologije, neće naći dovoljno interesa u predstavama i radionicama. Djeca su već navikla na nove tehnologije, takoda i MDF mora krenuti suvremenijim, multimedijalnim smjerom- rekao je na današnjoj sjednici Vijeća MDF- a gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

S tim su se složili i svi ostali članovi Vijeća, iako je Vladimir Stoisavljević, kao predstavnik Ministarstva kulture, rekao da je preobrazba nužna, ali da će za nju trebati barem tri godine.

Za ovogodišnji MDF, kako je rekla Nera Gojanović, već je pristiglo puno prijava iz Hrvatske i preko deset država svijeta, a ako se realizira sve što je planirano, MDF će po prvi put dobiti i zemlju partnera, a to je Španjolska.

– Ne smijemo zaboraviti da je ovogdišnji proračun MDF- a za 200 tisuća kuna manji nego lani, tako da ćemo morati odustati od velike produkcije za otvaranje festivala, prošlogodišnji ‘Sedmi kontinent’ svakako se neće ponoviti. Još tražimo koja bi predstava odgovarala za ovogodišnje otvaranje- dodala je Nera Gojanović.

Sukus sjednice je da MDF- u treba preobrazba, kako bi opet dohvatio stari sjaj iz 70- ih godina prošlog stoleća.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.