KUNA PO KUNA=PRIHVATILIŠTE: Nextbike i Grad Šibenik pokreću humanitarnu akciju za šibenske beskućnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nextbike sustav javnih bicikala, u suradnji s Gradom Šibenikom, pokreće humanitarnu akciju kojom će donirati 1 kunu po prijeđenom kilometru na javnim gradskim biciklima za uređenje prihvatilišta za beskućnike. Ova humanitarna akcija počinje danas i trajat će sve do 31. siječnja 2015. godine pri čemu će za svaki prijeđeni kilometar na javnim biciklima 1 kuna biti donirana u korist zbrinjavanja šibenskih beskućnika.  

SLUŽBA ZA POMOĆ

-Pozivamo stoga sve građane da za samo 40kn na http://www.nextbike.hr/hr/sibenik/ aktiviraju svoj nextbike korisnički račun jer će time pomoći zbrinjavanju beskućnika, a uz to će na dar dobiti i dodatnih 40,00 kuna na svom nextbike računu i time će imati na raspolaganju ukupno 20 sati vožnje biciklima! Ukoliko niste skloni Internetu ili nemate vremena proučavati upute, dodatne informacije potražite u Turističko-informativnom centru na rivi, u agencijama Nik i Magtours ili u poslovnici Autotransporta ili nazovite nextbike službu za korisnike svaki dan između 06:00 i 22:00 sati na 01 777 6534 – poručuje Krešimir Dvorski iz Nextbikea.

prihvatiliste za beskucnike

Sustav javnih gradskih bicikala Nextbike u Šibeniku je do sada privukao 500 registriranih korisnika od čega je otprilike polovica turista, a polovica domaćih ljudi, što je dobar znak da su Šibenčani i gosti iz drugih hrvatskih gradova prepoznali sustav javnih bicikala u Šibeniku kao dobrodošlu dopunu javnog gradskog prijevoza.

PLEMENITA AKCIJA

next bike2

– Drago mi je da smo sustav javnih bicikala, nakon tromjesečnog  pilot-projekta, zadržali u Šibeniku i da on ide čak i korak dalje; pored činjenice što smo građanima i gostima našeg grada ovim projektom omogućili zdrav, za okoliš prihvatljiv, prijevoz, za svaku pohvalu je i društveno odgovorno ponašanje u vidu donacije  za naše prihvatilište za beskućnike. Hvala Nextbikeu koji se uključio u plemenitu akciju uređenja prihvatilišta kojeg vodi Caritas šibenske biskupije –  kazao je gradonačelnik  Šibenika, Željko Burić.

 

O nextb


Pratite nas i na društvenim mrežama: